Državnom tajniku vojnici grade mjesni dom?

16.4.2010.
14:13
VOYO logo

Na gradilištu mjesnog doma u Goljakima Turanjskim, koji je udaljen stotinjak metara od kuće državnog tajnika Željka Goršića, koji je i predsjednik Gradske četvrti Turanj koja financira radove, u srijedu je zatečeno desetak vojnika, nekoliko radnika županijskog poduzeća Ceste Karlovac, te rovokopač i kamion kiper u vlasništvu MORH-a.

Užurbano se radilo na uređenju okoliša, postavljanju rubnjaka i pripremi terena za asfaltiranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radovi na montažnom objektu doma, neslužbeno doznaje Jutarnji list, završeni su potkraj prošlog tjedna.

Iako je obvezna prema zakonu, na gradilištu nigdje nije bila istaknuta ploča na kojoj bi se vidjelo tko je investitor, tko izvođač, a tko podizvođač i nadzor radova, te ima li projekt uopće građevinsku dozvolu, odnosno rješenje o uvjetima gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idućeg dana, u četvrtak, gradilište je bilo prazno.

U poduzeću Ceste Karlovac rekli su da je taj posao, 'postavljanje par rubnjaka i 20-ak tona asfalta', za njih beznačajan jer vrijedi samo oko 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao je, tvrdi direktor Darko Marković, naručila Gradska četvrt Turanj, odnosno njezin predsjednik Željko Goršić.

Glasnogovornica Grada Karlovca Andreja Barberić potvrdila je da investitor GČ Turanj nije podnio zahtjev za izdavanje rješenja o uvjetima gradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na radovima u mjestu Goljaki Turanjski angažirani su, isključivo kao stručni savjetnici, pripadnici inženjerijske pukovnije HKoV-a, kojima je to i inače u opisu dužnosti. Radi se tek o nekoliko stručnih savjetnika koji su koristili jedan kamion isključivo za prijevoz. Riječ je o montažnoj baraci uz igralište, a sve radove financira Gradska četvrt Turanj, koja je i zamolila Hrvatsku vojsku za stručne savjete u vezi s gradnjom", odgovorili su iz MORH-a.

Kata Gojević, glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša, rekla je da će građevinska inspekcija sve ispitati, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201004140277006 arti-201003250086006 arti-201003090072006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo