Državni sekretar smenjen zbog sukoba s vozačem ministra kulture?

Miroslav Tasić tvrdi da se Petković nije udostojio da ga obavesti o razrešenju dužnosti

29.3.2013.
9:52
VOYO logo

Miroslav Tasić, državni sekretar u Ministarstvu kulture, razrešen je dužnosti na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije. Njegovoj smeni prethodio je incident ispred zgrade Ministarstva kulture u Vlajkovićevoj ulici u Beogradu, kada se Tasić sukobio s vozačem ministra Bratislava Petkovića, piše Blic.

Očevici kažu da je došlo do fizičkog kontakta njih dvojice, dok smenjeni sekretar tvrdi da se sve završilo na verbalnom obračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni Vlada Srbije, ni Ministarstvo kulture nisu obrazložili razloge Tasićeve smene. U šturom zvaničnom izveštaju s jučerašnje sednice Vlade kratko je navedeno da je Tasić razrešen dužnosti u Ministarstvu kulture i informisanja.

Tasić kaže da se "ministar Petković nije udostojio da mu najavi razrešenje", niti ga je obavestio o prestanku njegovog angažmana u Ministarstvu kulture. On je demantovao da je razlog za tu odluku sukob s vozačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Čuo sam da o meni u Ministarstvu kulture govore kao o tvrdoglavom čoveku koji nije elastičan za konstruktivna rešenja - rekao je Tasić za Blic.

On je dodao da je kao ugledni pravnik došao u ministarstvo s verom da mimo zakona ne može ništa da funkcioniše u državnoj službi. On napominje da je mnogima smetao, kako se izrazio, tako konvencionalni i konzervativni odnos prema poslu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Čuo sam različite priče o eventualnim razlozima za moju smenu. Jedan od njih je i taj da sam parkirao svoj automobil na mestu predviđenom za zvanice u trenutku kada je u Ministarstvo kulture trebalo da stigne supruga predsednika Srbije Dragica Nikolić. Ali mogu svima da poručim da nijedan automobil u životu nisam parkirao jer nemam vozačku dozvolu - rekao je Tasić i dodao da će ga "valjda neko zvanično obavestiti o smeni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo