RAVNO S PLANTAŽA / Državna firma slala Banožiću i Frka-Petešiću mandarine s Brijuna: 'Praksa je da se dijele zaposlenicima u svrhu promocije'

Image
Foto: Sanjin Strukic/Marko Prpic/PIXSELL

Zaposlenici Državnih nekretnina su 2019. pakirali mandarine te ih razvozili u Ministarstvo državne imovine tadašnjem ministru Banožiću, ali i šefu Plenkovićeva ureda - Zvonimiru Frka-Petešiću.

2.2.2022.
16:55
Sanjin Strukic/Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Šef ureda premijera Zvonimir Frka-Petešić i ministar obrane Mario Banožić od države su dobivali i mandarine koje su im stizale ravno s Brijuna, ispričala su za Index dva različita izvora iz te državne firme.

Naime, državne rezidencije kojima upravlja društvo Državne nekretnine nalaze se u Zagrebu, u brijunskom arhipelagu i na Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otočje Brijuni koje broji 14 otoka i otočića jedan je od najpoznatijih nacionalnih parkova u Hrvatskoj, a specifičan je i po tome što se ondje nalazi najsjevernija plantaža mandarina. Nasadi mandarina nalaze se na dijelu otočja Brijuni koji je u vlasništvu države.

Image
državni dužnosnik, stan i tvrtka /

Stan koristi Frka Petešić: Reagiranje Državnih nekretnina na medijske napise o radovima u stanu u Jurišićevoj

Image
državni dužnosnik, stan i tvrtka /

Stan koristi Frka Petešić: Reagiranje Državnih nekretnina na medijske napise o radovima u stanu u Jurišićevoj

Otočje Brijuni poznato je po svojoj mikroklimi, pa ondje uspijevaju sorte koje nisu tipične za sjevernija područja, kao što su mandarine. One se nalaze na dvije plantaže u sklopu otočja Brijuni, na otocima Vangi i Galiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te su mandarine, govore sugovornici Indexa, kamionom dovezene u sjedište Državnih nekretnina u Planinskoj ulici 1 u Zagrebu. Zaposlenici Državnih nekretnina su 2019. pakirali mandarine te ih razvozili u Ministarstvo državne imovine ministru Banožiću, koji je tad bio na čelu tog ministarstva, ali i šefu Plenkovićeva ureda - Zvonimiru Frka-Petešiću.

Iz Državnih nekretnina za Index su odgovorili da se radi o mandarinama koje rastu na otoku Vangi, koji čini dio brijunskih rezidencija kojima upravlja Društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O nasadima mandarina od 2014. brinu zaposlenici Državnih nekretnina, a iste su kao i objekti na otoku u vlasništvu RH. Društvo svake godine mandarine daruje udrugama u Istri i Zagrebu koje vode brigu o djeci i osobama lošeg zdravstvenog stanja", odgovorili su iz Državnih nekretnina.

"Također, višegodišnja je poslovna praksa podijeliti manji dio mandarina zaposlenicima te iskoristiti u svrhu promocije. Ljubazno Vas molimo da poslovanje Društva ne stavljate u dnevno-politički kontekst", odgovorili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo