Država puca po šavovima, a HDZ puca od smijeha

Zadarskim SDP-ovcima koji su sasuli bujicu kritika na račun Vlade i premijerke pridružili su se i kolege u Sisku.

2.3.2010.
17:06
VOYO logo

"Nema sumnje da je Hrvatska u strateškoj krizi, ali dok zemlja puca po šavovima, premijerka Kosor i HDZ pucaju od smijeha. Reforme se provode s figom u džepu, toliko uspješno da nema lijekova za onkološke bolesnike. Ova Vlada je kao istrošena tkanina na kojoj se stalno otvaraju nove rupe i koju treba promijeniti. Očekujem da će vrlo brzo doći vrijeme kad će predsjednik Josipović dati mandat predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću", rekla je u utorak u Zadru Ingrid Antičević-Marinović dodajući kako SDP nije zazivao prijevremene izbore, ali da je stanje toliko loše da Vlada već od jeseni više neće moći isplaćivati plaće i mirovine, piše Slobodna Dalmacija.

"Preko 300 tisuća ljudi je bez posla, a 70 tisuća radnika u solventnim tvrtkama radi i ne prima plaću. Istovremeno, Vlada ne želi prihvatiti niti jedan od naših zakonskih prijedloga kako bi se pomoglo građanima u krizi. Kažnjavanje neisplate plaća, moratorij na otplatu stambenih kredita, smanjenje doprinosa i PDV-a na dječju hranu, sve je to Vlada odbila", kaže Antičević-Marinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarskim SDP-ovcima koji su sasuli bujicu kritika na račun Vlade i premijerke pridružili su se i kolege u Sisku. Davorko Vidović , Josip Leko i Šime Lučin održali su konferenciju za novinare Gradske organizacije SDP-a.

Slika nasmijanog ministra Šukera šokirala je prošlog tjedna Hrvatsku, zemlju u kojoj svakog dana bez posla ostane 580 ljudi, u kojoj bez plaće radi 70.000 ljudi, u kojoj plaće padaju, a rastu porezna opterećenja, nelikvidnost i vanjska zaduženost, poručio je Vidović, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuli su da HDZ-ova Vlada nije vlada koja čuva interese hrvatskih građana, nego interesnih skupina. Ona zbog toga ne zna i ne može promijeniti lošu gospodarsku politiku i Hrvatska tone sve dublje. Jedini izlaz su prijevremeni izbori, koji će, po tvrdnjama SDP-ova trojca, biti još ove godine.

Prethodni članci:

arti-201002280140006 arti-201002250627006 arti-201002230423006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo