ostavljene na cjedilu / Država ipak neće obeštetiti bivše radnice Algoritma: 'Šokirana sam. Imali smo očekivanja i obećanja!'

Image
Foto: Arhiva/Vijesti.hr

Na sastanku u Ministarstva priopćeno im je da ne postoje zakonske mogućnosti da ostvare pravo na naknade za nezaposlene i minimalnu otpremninu

27.4.2019.
10:53
Arhiva/Vijesti.hr
VOYO logo

Država ipak neće u potpunosti obeštetiti bivše radnice Algoritma koji su u trenutku stečaja te tvrtke bili na rodiljnom dopustu ili bolovanju: u srijedu im je, na sastanku u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, priopćeno da “ne postoje zakonske mogućnosti da ostvare pravo na naknade za nezaposlene i minimalnu otpremninu putem Agencije za osiguranje radničkih tražbina”, koje su ostvarili svi ostali kolege iz te tvrtke.

"Vjerovali smo da ćemo biti obeštećeni..."

"Šokirana sam. Imali smo očekivanja i obećanja, strpljivo smo čekali, vjerovali da ćemo biti obeštećeni, a sad ovo", kaže za Jutarnji listSanja Boban Sotski, bivša zaposlenica koja je u vrijeme otvaranja i zatvaranja stečaja Algoritma, u lipnju prošle godine, bila na rodiljnom dopustu, zbog čega ju je sustav, zajedno s kolegama na bolovanju, naprosto zaboravio: tvrtka se ugasila, a otkaz joj nije uručen, zbog čega je ostala u nemogućoj poziciji osobe koja nije ni zaposlena, ni nezaposlena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su im predložili da će poslati zapisnik sastanka Ministarstvu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike kako bi vidjeli mogu li im osmisliti “neki model socijalne pomoći”.

U Ministarstvu Marka Pavića bez odgovora

Na upit u Ministarstvu demografije su odgovorili da o takvom nečem nemaju nikakvih saznanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu Marka Pavića ponovno bez odgovora, a upitani su što se promijenilo od veljače i ministrovih čvrstih obećanja da će riješiti problem u potpunosti, o kakvom se “modelu socijalne pomoći” radi te zašto se više ne javlja bivšim zaposlenicima Algoritma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo