DRUŠTVENE MREŽE GORE NAKON NOVOG SKANDALOZNOG ILČIĆEVOG ISTUPA: / On, naravno, ne misli da je rekao išta loše

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.1.2018.
17:00
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Savjetnik ministrice kulture i predsjednik HRAST-a LadislavIlčić jučer je sudjelovao na tribini o Istanbulskoj konvenciji. Organizirao ju je u Studentskom domu Stjepan Radić svećenik DamirStojić, a Ilčić je studentima objašnjavao što je po njegovom mišljenju neprihvatljivo kod Konvencije. Očekivano, njegovo izlaganja podignulo je buru u javnosti i brojne negativne komentare na društvenim mrežama.

"Rodne teorije koje se uvode Konvencijom govore o tome da bih ja mogao reći ‘OK, ja sam muškarac, ali ja biram da sam žena i ne smijem biti sputan tim organom nego moram biti drugog spola’. To je nemoguće. Postoje biološke razlike. Kod žena imate tu povezanost tjelesne i emocionalne komponente. Žene, za prvog dijela ciklusa kad je estrogen dominantan, boljeg su raspoloženja, u progesteronu su malo mirnije, onih par dana prije menstruacije kada su u PMS-u, uhvati ih malo testosterona, e onda su… Da sad ne ulazim u tu temu. Hormoni utječu na raspoloženje i osjećaje. Muški i ženski mozak drugačije razmišljaju i drugačije percipiraju stvari. Promjena spola je zapravo nemoguća", objasnio je Ilčić, a prenosi Forum.tm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov stav izazvao je lavinu komentara, a danas je Ilčić ponovno reagirao. Tvrdi da je na tribini iznio samo znanstvene činjenice i naravno optužuje medije da su njegove izjave izvukli iz konteksta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znanstvena je činjenica da hormoni utječu na osjećaje i raspoloženja. Jednostavnim pretraživanjem na PUBMED-u svatko može naći preko 1.000 znanstvenih radova koji to potvrđuju.

Ta znanstvena činjenica nikako ne vrijeđa žene već pokazuje pogrešnost rodne ideologije koja tvrdi da naše tijelo nije povezano s ostalim aspektima spolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ovakvi članci koji moje riječi stavljaju u krivi kontekst za cilj imaju samo to da me učine neozbiljnim, no na takve smiješne pokušaje smo i ja i dobar dio javnosti već naučeni", piše Ilčić.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo