U OPĆINI CESTICA / Drugi put ove godine Varaždinski župan proglasio je prirodnu nepogodu od tuče

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Gradska i općinska povjerenstva u roku od 15 dana trebaju izraditi prva izvješća, a konačnu procijenjenu štetu Županijskom povjerenstvu trebaju dostaviti u roku od 50 dana

23.6.2022.
13:38
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je 17. lipnja tuča uzrokovala velike štete na području Općine Cestica, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u četvrtak je odlučio proglasiti prirodnu nepogodu od tuče za tu općinu.

To je drugi put ove godine da župan donosi takvu odluku, a prvi je put proglasio prirodnu nepogodu nakon što je 25. svibnja tuča pogodila dva grada i osam općina na području Varaždinske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova prirodna nepogoda koja je 17. lipnja pogodila Općinu Cestica uzrokovala je velike materijalne štete, prvenstveno na voćarskim, vinogradarskim i ratarskim kulturama.

Iz Varaždinske županije poručili su da sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda, oštećeni građani štetu trebaju prijaviti u roku od osam dana od proglašenja prirodne nepogode općinskom ili gradskom povjerenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradska i općinska povjerenstva u roku od 15 dana trebaju izraditi prva izvješća, a konačnu procijenjenu štetu Županijskom povjerenstvu trebaju dostaviti u roku od 50 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo