podmirio dugovanja / Drug Mrki brani KPH: Spasio stranku od stečaja, neće dozvoliti da se uništi komunistička partija

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Predsjednik i zastupnik stranke Radoslav Ilić, poznatiji pod nadimkom 'drug Mrki', danas je izvijestio da KPH ipak ne ide u bankrot

18.1.2019.
14:14
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud u Pazinu prije koji dan je objavio oglas kojim se pozivaju vjerovnici Komunističke partije Hrvatske (KPH) da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka te političke stranke s nešto više od 13.700 kuna utvrđenog duga.

Istim sudskim oglasom pozvani su i zastupnici KPH da u roku od 15 dana podnesu popis imovina i obaveza te stranke, a ne odazovu li se zastupnici i vjerovnici u zakonski predviđenim rokovima, sud će smatrati da je KPH nesposobna za plaćanje te će po službenoj dužnosti donijeti rješenje o otvaranju i zaključenju skraćenog stečajnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za živu glavu neću dozvoliti da se uništi komunistička partija'

Predsjednik i zastupnik te stranke Radoslav Ilić, poznatiji pod nadimkom "drug Mrki", danas je izvijestio da KPH ipak ne ide u bankrot. "Podmirio sam sve troškove. Nije bila riječ o 13 tisuća, nego o 8700 kuna, i sad čekam obavijest od suda da se stečajni postupak obustavlja", kazao je za Slobodnu Dalmaciju ovaj 76-godišnjak.

Priznaje da je presretan što mu je pošlo za rukom spasiti Komunističku stranku Hrvatske od propasti. "Za živu glavu neću dozvoliti da se uništi komunistička partija. Nakon što je vijest o stečaju objavljena u medijima, javili su mi se ljudi iz drugih država i nudili da pokriju dug, no ja nisam ni prema kome želio biti ponizan. Skupio sam nešto novca i platio ono što je sud naložio", zaključuje Ilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo