Drma li se stolica Mladenu Bajiću?

Iako se afere otvaraju iz dana u dan, a Remetinac je napunjen ljudima koji su slovili za gospodarsku elitu, Glavni državni odvjetnik nije poželjan svima.

23.1.2010.
22:23
VOYO logo

S obzirom da mandat Glavnom državnom odvjetniku uskoro istječe, Vlada je na sjednici u četvrtak odlučila pokrenuti postupak imenovanja te ponovno predložila imenovanje Mladena Bajića na tu dužnost.

Ukoliko dobije novi mandat od Sabora, Bajić će dobiti priliku voditi Državno odvjetništvo punih 12 godina uzastopno, što je valjda jedinstven slučaj u državnoj administraciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kako se čini, moguće je da u trenutku kada se otvaraju broje afere i kada DORH ima posla više nego ikad, Bajić ne postane "vječni" Glavni državni odvjetnik.

SDP ne dijeli mišljenje koje prevladava u Banskim dvorima. Objavio je da ne namjerava Bajića podržati u Saboru. Očito je, tvrdi Milanović, kako se na njega već godinama vrši politički pritisak, a na mjestu državnog odvjetnika treba biti osoba, smatra šef SDP-a, koja je gluha i slijepa na dnevnu politiku i koja će se ponašati samo prema zakonu. O

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović smatra da je osam godina i previše na jednoj funkcije.

"Gospodin Bajić bi zaista trebao reći tko je to sprečavao i opstruirao istrage u zadnjim godinama, ako su sada odjednom buknule. Cijelo je vrijeme on bio državni odvjetnik", izjavio je Milanović za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović: Slabosti mora otkloniti

Na pitanje novinara zaslužuje li Bajić još jedan mandat glavnog državnog odvjetnika, Josipović je kazao kako će o tomu odlučivati Sabor i da se on ne želi miješati u taj izbor.

"Od glavnog državnog odvjetnika, ma tko on bio, očekujem jako puno - očekujem zaoštravanje borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala i očekujem povećanu učinkovitost", istaknuo je Josipović. Ako to ponovno bude Bajić, onda "od njega očekujem da nastavi sve ono dobro što je radio, ali da će izvući pouke iz kritika koje su se odnosile na rad Državnog odvjetništva", izjavio je Josipović, ističući da slabosti treba otkloniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za premijerku Kosor nema dvojbe, jer Vlada smatra da radi dobro svoj posao.

"Dali smo obrazloženje i predlažemo da nastavi raditi svoj posao u skladu s poznatom činjenicom da borba protiv korupcije mora biti borba do kraja, bez ostataka i bez zaštićenih po bilo kojoj osnovi", rekla je Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001210565006 arti-201001190101006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo