APEL HUMANITARACA KOJIMA JE POTREBNA POMOĆ: / 'Naš Centar u Kostajnici mnogima je drugi dom, no kiša ga je uništila'

Image

Društveni centar Kostajnica pokrenuo je crowfunding kampanju za obnovu Društvenog doma za osobe s invaliditetom kojeg je kiša ozbiljno oštetila

28.5.2018.
21:59
VOYO logo

"Naši prijatelji i korisnici Društvenog doma za osobe s invaliditetom žive usamljenički, u selima na osami u teškim životnim uvjetima. Naš dom je mjesto u kojemu se druže s prijateljima, uče, igraju, stvaraju ili jednostavno pijuckaju čaj i zabavljaju na druženjima uz naše profesionalnte djelatnike. No sada je Centar u opasnosti - obilna kiša ga je teško oštetila i pod hitno ga moramo renovirati" počinje apel u crowdfunding kampanji Društveni centar Kostajnica.

Mnogima drugi dom

Društveni centar Kostajnica, za osobe s mentalnim poteškoćama i njihove obitelji, otvoren je krajem 2014. u Hrvatskoj Kostajnici, kao prvi takve vrste u Pounju. Zahvaljujući Centru, nešto više od 20 korisnika s intelektualnim teškoćama i psihosocijalnim invaliditetom jednom ili dvaput tjedno se sastaju te uz stručnu podršku razvijaju svoje sposobnosti, osjećaj korisnosti te možda i najvažnije, druže se i izlaze iz izolacije u kojoj često završe u svojim sredinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogima, jedini trenuci istinske sreće su vrijeme koje provode u Centru", zaključuju u apelu.

Image

Obilna kiša značajno je oštetila dom

Krov bi se mogao urušiti svaki čas

Ipak nakon obilne kiše, krov je procurio a osim krova trebali bi zamijeniti i podosta unutrašnjosti koja je zbog toga poplavila. Šteta je tolika da strahuju kako bi se krov mogao svakog trena urušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se kako će skupiti 35.000 dolara kako bi nastavili s radom. Centar je osnovan 2014. novcem EU fondova, u suradnji sa udrugom Rehabilitacijski centar za stres i traumu Zagreb.

"Nakon što je 2017. projekt završio, naša Udruga ga je financirala još godinu dana" ističe predsjednica udruge Valentina Zeljak Božović. No kako bi humanitarci mogli nastaviti svoj rad, trebat će pomoć javnosti pa su pokrenuli crowdfunding kampanju na Indiegogo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo