DRAMA U VLADAJUĆOJ KOALICIJI: / Pupovac se već nekoliko puta sastao s Vrdoljakom, a Plenkovića zasad izbjegava

Image
Foto: PIXSELL

I drugi koalicijski partneri podržavaju SDSS u određenim zahtjevima smatrajući da se može više učiniti na sprečavanju međunacionalne mržnje te jasnije definirati pozdrav 'Za dom spremni',

13.3.2019.
8:31
PIXSELL
VOYO logo

U utorak je održan sastanak stranaka vladajuće koalicije na koji nije došao Milorad Pupovac, šef SDSS-a. Međutim, Pupovac se već u nekoliko navrata sastao s Ivanom Vrdoljakom, šefom HNS-a, a u Vladi zasad ne znaju kada će doći do sastanka Pupovca s premijerom i šefom HDZ-a Andrejom Plenkovićem. Ističu ipak kako će do njega sigurno doći, javlja N1.

Premijer je i ranije poručio da nikad nije bio problem razgovarati, a iz Vlade stižu neslužbene poruke kako ne razumiju toliku dramu jer SDSS, po svemu sudeći, ostaje u koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUPOVAC NIJE DOŠAO NA SASTANAK S KOALICIJOM, ALI POPIO JE KAVU S VRDOLJAKOM: /

'To nije ucjena nego dogovor'

Image
PUPOVAC NIJE DOŠAO NA SASTANAK S KOALICIJOM, ALI POPIO JE KAVU S VRDOLJAKOM: /

'To nije ucjena nego dogovor'

SDSS-ovci zasad razgovarali samo s HNS-om

Pupovac je ranije kazao kako se "nakupilo previše toga" te da je stranačkim tijelima prepuštena odluka o napuštanju koalicije, a kap koja mu je prelila čašu bilo je spaljivanje lutke s njegovim likom, krnje, na karnevalu u Kaštelima.

U ponedjeljak su na konferenciji za novinare u SDSS-u kazali kako će razgovarati s koalicijskim partnerima koji su spremni raspravljati o otvorenim pitanjima. Prema neslužbenim informacijama kojima raspolaže N1, zasad su SDSS-ovci razgovarali samo s HNS-om. U utorak su sastanak u Saboru održali Pupovac, Vrdoljak, Milorad Batinić i Furio Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Treba doći na sastanak i reći u čemu je problem'

No, N1 piše kako to očito nije bio prvi sastanak Vrdoljaka s Pupovcem te da su se njih dvojica u proteklih tjedan dana sastali barem tri puta, što navodno govori da je Pupovac doista ozbiljan u svojim razmišljanjima o izlasku iz koalicije. Inače, i drugi koalicijski partneri podržavaju SDSS u određenim zahtjevima i smatraju da se može više raditi na sprječavanju međunacionalne mržnje i jasnije definirati pozdrav "Za dom spremni", ali smatraju da su neki Pupovčevi potezi neozbiljni.

Pojedini članovi vladajuće koalicije za N1 su kazali kako bi se Pupovac trebao pojaviti na sastanku i reći u čemu je problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo