DRAMA U VELEBITSKOM KANALU / SUP daske nekontrolirano plutale morem pod jakim udarima bure: U akciji spašene četiri osobe

Image
Foto: Shutterstock

Akcija je koordinirana iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te u suradnji s policijskim službenicima PP Senj

13.6.2023.
14:16
Shutterstock
VOYO logo

Nakon što je zaprimljena dojava o osobama na SUP daskama koje su nekontrolirano plutale morem prema Velebitskom kanalu pod jakim udarima bure, pokrenuta je akcija traganja u kojoj su spašene četiri osobe, izvijestilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u utorak.

Službenici Policijske postaje Senj informirali su Lučku kapetaniju Senj u ponedjeljak u 12,01 sati o osobama na SUP daskama (daske za veslanje), koje su nekontrolirano plutale morem prema sredini Velebitskog kanala pod jakim udarima bure, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah je po dojavi pokrenuta je akcija traganja i spašavanja, koordinirana iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) te u suradnji sa policijskim službenicima PP Senj, koji su putem radijske veze s obale navodili spasilački brod senjske Kapetanije prema osobama u pogibeljnoj situaciji.

Izvučeni iz mora

Prva osoba pronađena je u 12.37 sati, a nedugo potom iz mora je izvučena i druga osoba, dok su preostale dvije zatečene u blizini obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvučene su iz mora na spasilački brod Lučke kapetanije Senj, nakon čega su svih četvero neozlijeđeni iskrcani u mjestu Sveti Juraj u 13.13 sati.

Iz Lučke kapetanije Senj izvijestili su da su sve četiri spašene osobe gosti mjesnog kampa, odakle su se toga dana otisnuli SUP daskama u rekreativno veslanje, ne znajući za moguće pogoršanje vremenskih uvjeta, koje ih je iznenada zateklo na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo