Drama u Pločama: Tone turski brod, mornari bježe

Motorni brod Premier, u vlasništvu turske kompanije Mareks shipping company, koji plovi pod zastavom Kambodže, nagnuo se pod teretom morske vode koja prodire u njega u pločanskoj luci.

14.3.2010.
20:14
VOYO logo

arti-201002070126006Prodiranje mora u brod Premier nije jedini problem 14 članova posade, koju čine Azerbejdžanci i Gruzijci, jer im vlasnik duguje 134.000 dolara, a nemaju hrane, vode, kao ni dovoljno goriva za plovljenje, piše Jutarnji list.

Brod u vlasništvu turske kompanije Mareks shipping company počeo je ukrcaj 700.000 kuna vrijedne građe za Egipat, međutim nakon intervencije Sindikata pomoraca, posada, koja plovi pod zastavom Kambodže, prvo je stupila u štrajk, a onda su zapovjednik i dio posade ipak nastavili ukrcaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, petorica pomoraca bezuvjetno su htjela ići kući i bez isplata plaća, samo da im se plati put, jer su brod smatrali opasnim za plovidbu.

Sindikat je pristao na ovu nagodbu, ali je u međuvremenu Lučka kapetanija zabranila daljnji ukrcaj robe te isplovljavanje jer se brod opasno nagnuo zbog postojanja dviju rupa kroz koje je ulazila morska voda, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo