strah od širenja zaraze / Drama na zagrebačkom kolodvoru: Muškarac bez maske ušao u vlak s djetetom, policija ga izbacila

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Muškarac je rekao kako nošenje maski nije propisano zakonom

27.6.2020.
15:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U subotu prijepodne vlak pola sata nije kretao sa zagrebačkog Glavnog kolodvora jer je jedan putnik odbijao staviti masku. Putnici su negodovali, a onda je stigla policija i intervenirala premda je muškarac bio s malim djetetom, javlja 24 sata.

Rekao je kako je nošenje maske njegova volja

''Gospodin je odbio staviti masku u vlaku, a bio je s djetetom koje također nije imalo masku. Policija ga je iznijela van, a dijete je držala neka gospođa'', ispričao je čitatelj za 24 sata tijek mučne situacije koja je eskalirala jutros na zagrebačkom Glavnom kolodvoru nakon što je putnik odbio nositi masku u javnom prijevozu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uvezli preko 7 milijuna maski /

Bizarni potez Hrvatske: Nošenje maski tek je preporuka, a umjesto proizvodnje vlastitih, uvozimo tuđe

Image
Uvezli preko 7 milijuna maski /

Bizarni potez Hrvatske: Nošenje maski tek je preporuka, a umjesto proizvodnje vlastitih, uvozimo tuđe

''Rekao je da nošenje maski nije propisano zakonom i da je njegova volja hoće li je nositi ili ne. Dječak je bio na biciklu bez pedala, vozio se po vagonu, potom ga je primila nepoznata gospođa, a kasnije je počeo plakati kad je vidio što se događa'', ispričao je svjedok događaja.

Prema svjedočenju putnika, vlak je vozio na relaciji Dugo Selo-Harmica, a više od pola sata je u startu kasnio zbog putnika s kojim su isprva strpljivo razgovarali djelatnici HŽ-a, a potom je morala intervenirati i policija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Muškarac je stavio masku tek nakon što je došla policija, međutim, tada je već eskalirala situacija i nisu ga pustili da nastavi putovanje. Putnici su bili ogorčeni na njega jer se u samom startu kasnilo s polaskom'', objasnio je čitatelj 24sata.

Zagrebačka policija je potvrdila kako su zaprimili dojavu o incidentu i kako je muškarac odveden u policijske službene prostorije. Pustit će ga nakon prekršajne obrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, muškarac je priveden po šestom i sedmom članku Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Prema 6. članku, muškarac je priveden zbog posebno drskog ponašanja i narušavanja mira građana, a prema 17. članku priveden je zbog omalovažavanja i vrijeđanja policajaca tijekom njihova radnog vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo