kazneni progon / Drama na vrhu: Bernardić zatražio policijsku zaštitu za potpredsjednicu Sabora Opačić

Image

Davor Bernardić poslao je pismo Boži Petrovu i Vlahi Orepiću u kojemu traži da policija odmah zaštiti SDP-ovu potpredsjednicu Sabora Milanku Opačić

27.2.2017.
8:23
VOYO logo

U petak je predsjednik SDP-a Davor Bernardić poslao pismo predsjedniku Sabora Boži Petrovu i ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću u kojemu traži da policija odmah zaštiti SDP-ovu potpredsjednicu Sabora Milanku Opačić, javlja tportal.

U pismu se traži pokretanje kaznenog progona protiv portala dnevno.hr zbog vrijeđanja državne dužnosnice, a sporni tekst objavljen je 15. veljače s naslovom "Milanka,objasni ovaj selfi! Hrvatska političarka odjenula majicu na četiri 's'".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekstu se tvrdi da je fotografija Milanke Opačić u crvenoj majici s četničkim simbolom autentična i da "nikako nije riječ o photoshopu" te da je "po svemu sudeći" fotografija nastala na jednom od "Serb festivala".

U pismu Bernardić podsjeća kako je Milanka Opačić često bila vrijeđana u medijima i na društvenim mrežama, a sada se od DORH-a traži akcija jer u SDP-u smatraju da tu praksu učestalog vrijeđanja Milanke Opačić više nije moguće spriječiti drugačije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor tportala koji je vidio pismo koje je Petrovu i Orepiću poslao Bernardić, kaže da SDP od DORH-a traži reakciju jer pokretanja privatnih tužbi u takvim slučajevima najčešće završavaju dodatnim uvredama i napadima u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo