DRAMATIČNO STANJE DILJEM ZEMLJE: / Snijeg zatrpao ceste i zaustavio promet, puše i olujna bura, evo gdje je najgore

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zimski uvjeti na cestama otežavaju promet, a krkljanac se stvorio na A1 i A3 zbog dvije prometne nesreće.

3.2.2018.
8:49
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Od 09,30 sati samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, zbog vjetra. Obilazak za ostale skupine vozila (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca (DC50 i DC27) uz obaveznu zimsku opremu, javio je HAK.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj, uključujući dionice autocesta A1 između Bosiljeva 2 i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, na državnoj cesti DC1 Pavučnjak-Karlovac-Udbina-Knin te staroj cesti kroz Gorski kotar između Karlovca i Rijeke (DC3). Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci ili Istri, te obrnuto, nema slobodnog cestovnog pravca. U priobalju puše jaka, povremeno sa olujnim udarima, bura. Snijeg pada i u Slavoniji i Baranji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
OGLASIO SE METEOALARM, STIŽE OPASNO VRIJEME: /

Dijelove zemlje zatrpat će pola metra snijega, temperature padaju za 10 °C

Image
OGLASIO SE METEOALARM, STIŽE OPASNO VRIJEME: /

Dijelove zemlje zatrpat će pola metra snijega, temperature padaju za 10 °C

U većem dijelu ostatka zemlje vozi se po mokrim i skliskim kolnicima od kiše. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljemenska cesta je otvorena za sav promet.

Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje. HAK vozače ostalih teretnih vozila podsjeća da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceste otvorene samo za osobna vozila

Zbog vjetra su samo za osobna vozila otvoreni su: dionice autocesta A1 Sveti Rok-Maslenica i A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, Paški most te Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8); na dionici autoceste A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila); na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceste zatvorene zbog snijega

Za sav promet zbog snijega su zatvorene ceste: državna DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijske ŽC6058 Vrata-Fužine (obilazak je DC3 Kraljev Jarak-Fužine), ŽC5032 Crni Lug-Gornje Jelenje (obilazak je DC32 Delnice-Crni Lug), ŽC5062 Lič-Lukovo, ŽC 5162 Smiljan-Rosulje-Novoselo (zbog vode na kolniku).

Problemi zbog prometnih nesreća

Zbog prometnih nezgoda vozi se usporeno: na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 288. km u smjeru Lipovca i na 235. +700 km te 227. km u smjeru Zagreba, te na riječkoj obilaznici između čvora Škurinje i tunela Trsat na 25. +750 km u smjeru Zagreba (A7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta na snazi je zabrana prometa za veiki broj prometnica diljem zemlje i to za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. Detalje o tome pogledajte ovdje.

Zbog radova su, pak, zatvorene ceste: DC75 u Karigadoru, Taru i na dionicama Vodnjan – Pula te Zambratija-Umag kod ulaza u kamp Stella Maris, DC206 Hum na Sutli-Kostel, ŽC 6014 Visočane-Poličnik, ŽC 6034 Knin-Plavno u mjestu Radljevac (zbog odrona).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC2 u Vukovaru u Ulici Priljevo, Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Murvica Gornja, Slano i Klek, od mosta Bistrina (DC8) do raskrižja sa DC414 za Pelješac, kod raskrižja za groblje Dubac; DC31 u mjestu Kravarsko (vozi se jednim trakom, zbog klizišta od 15. siječnja 2018.god.); DC32 kod mjesta Smrečje (kod Čabra); DC46 Đakovo-Budrovci.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike