DRAMA KOD KORNATA: / Trajektu koji plovi za Split otkazao motor, brod sa stotinama ljudi pluta na moru, akcija spašavanja u tijeku

Image
Foto: Pixsell/Ilustracija

Tegljači koji su ga krenuli spašavati morali su se vratiti zbog jakog juga

9.5.2019.
11:23
Pixsell/Ilustracija
VOYO logo

Trajekt Aureila, ciparske kompanije koji plovi na redovitoj liniji Ancona - Split, rano jutros je doživio havariju deset milja od Kornata u hrvatskim vodama, javlja Jutarnji list. Iz Ancone je prema Splitu isplovio sinoć u 20.30 sati.

Trajektu je otkazao jedan od motora jutros nešto prije 5 sati. "Prema trajektu su upućena dva remorkera. Prema mojim saznanjima, na brodu je oko 250 putnika i oko pedesetak automobila", rekao je za Jutarnji šibenski lučki kapetan Robert Baljkas. Kako javljaju mediji, na brodu je i između 70 i 92 člana posade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema ozlijeđenih

Akciju spašavanja trajekta preuzeo je Centar za traganje i spašavanje na moru u Rijeci. Prema posljednjim informacijama, zbog loših vremenskih uvjeta, odnosno jakog juga, dva Brodospasova tegljača koji su jutros isplovili prema trajektu morali su se vratiti u šibensku luku.

Kako javlja Jutarnji, trajekt i dalje pluta na lokaciji 10 milja jugozapadno od Kornata. Situacija je neugodna, veliki valovi valjaju brod, a prema dostupnim informacijama na brodu zasad nema ozlijeđenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo