Dragi Hrvati, EU je zbilja super!

Nakon kašnjenja od deset minuta, premijerka Jadranka Kosor je kazala kako je razlog sjednici Vlade u utorak držanje apsolutno svih rokova vezanih za pregovore s Europskom unijom.

8.2.2011.
18:34
VOYO logo

Nacrt konačnog prijedloga o sprječavanju sukoba interesa prvi se našao pred Vladom, a premijerka je kazala da se nada da će do kraja tjedna biti izglasan.

Svi koji se žele baviti javnim poslom, zbog ovog će zakona morati podastrijeti "sve svoje na Sunce, uključujući i račune u bankama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar pravosudja Dražen Bošnjaković je kazao kako je ovaj Zakon proširio djelokrug interesa za imovinske kartice na brojne druge javne djelatnike. Jedini što su izmijenili u odnosu na prošli prijedlog izmjena ovog zakona su "nomotehničke izmjene", prema preporukama Saborskog odbora za pravosuđe, priznao je Bošnjaković. To znači da se Zakon i dalje neće odnositi na zaposlene u javnim poduzećima u vlasništvu lokalne samouprave, kao što je megapoduzeće Zagrebački holding.

Izmijenjeni Zakon o financiranju izborne promidžbe predstavio je Ministar uprave Davorin Mlakar, kojim se za sve aktere na političkoj pozornici - državnoj i lokalnoj - propisuje da će morati imati jedinstveni račun s kojega će se obavljati sve transakcije. Razlog je bolja i lakša kontrola novca potrošenog u kampanjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadamo se da ćemo u konačnici uvjeriti naše građane u dobrobiti punopravnog članstva u Europskoj uniji", kazao je ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković predstavljajući komunikacijsku strategiju za ulazak RH u EU.

Glavni pregovarač Vladimir Drobnjak kazao je kako se u medijima pojavljuju dezinformacije vezane za ulazak u EU, primjerice da Hrvatska više neće moći upravljati svojim teritorijalnim vodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je kazala da je odsad pa ubuduće sve što rade dio te komunikacijske strategije, a da je konačna odluka na građanima.

Prema posljednjim istraživanjima javnoga mnijenja, podsjetimo, u Hrvatskoj je ipak više neodlučnih i euroskeptika u odnosu na one koji su za ulazak. Istraživanje CRO Demoskopa navodi kako je potonjih manje od 50 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201007190086006 arti-201009100421006 arti-201006130234006 arti-201005190840006 arti-201010190336006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo