Dragan Primorac demantirao sve optužbe

Bivši HDZ-ov ministar obrazovanja i znanosti Dragan Primorac tvrdi da nije prisvojio luksuzni Volkswagen Touareg. Potvrdio je da će se odazvati pozivu DORH-a i dati iskaz.

27.9.2011.
14:24
VOYO logo

Bivši HDZ-ov ministar obrazovanja i znanosti u utorak će biti saslušan kao osumnjičenik zbog kupnje luksuznog Volkswagen Touarega, vrijeme kad je na snazi bila uredba Vlade o zabrani kupnje novih službenih automobila,doznaje Jutarnji list.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je istragu protiv Dragana Primorca zbog osnovane sumnje da je u proljeće 2008. godine, dok je obnašao ministarsku dužnost, ravnatelju Zavoda za norme, koji je tada bio pri Ministarstvu obrazovanja, odobrio da novcem iz budžeta Ministarstva kupi luksuzno terensko vozilo Volkswagen Touareg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je formalni naručitelj automobila bio Zavod, njime se je koristilo tadašnje Ministarstvo. Zanimljivo je da luksuzni automobil nikada nije bio zaveden u imovinske knjige Ministarstva, te nikada nije bio parkiran u njegovim garažama.

Primorac: Vozim Touareg, ali ne crni

Dragan Primorac, koji će se u utorak u DORH-u pojaviti kao osumnjičenik, potvrdio je da će se odazvati pozivu i dati iskaz. Bivši HDZ-ov ministar kaže da je riječ o zabuni ili zlonamjernoj podvali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da on vozi Touareg, ali ne crni, nego sivi koji je već dvije i pol godine u vlasništvu kompanije u kojoj radi. Tvrdi da to nije automobil koji je naručen preko Zavoda za norme.

Zbog, tvrdi, neistinitih informacija iznesenih u tekstu "Primorac pozvan u DORH - sumnjiče ga da je prisvojio skupi Touareg" kojeg je objavio Jutarnji list, Dragan Primorac najavio je da će tužiti glavnog urednika toga dnevnoga lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac u priopćenju tvrdi da nije osumnjičena za nabavu luksuznog vozila, te je ponovio i tvrdnju koju je dao novinarima kako je riječ o dva sasvim različita vozila. Objašnjava da je crni Touareg bio u vlasništvu Zavoda za norme, a da on vozi sivog Touarega, koji je u vlasništvu tvrtke za koju radi više od dvije godine.

Primorac navodi da se u "današnjoj Hrvatskoj treba se odazvati nadležnim tijelima, te da će tako učiniti i on iako sa sumnjama o zloporabi položaja nemam nikakve veze".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj vlastiti doprinos u izgradnji Hrvatske kao demokratskog društva će biti da se o odgovornosti glavnog urednika Jutarnjeg lista dozna na mjestima gdje je to potrebno, a s pravnog stajališta će gospodin Mladen Pleše i gospođa Slavica Lukić (ukoliko je odgovorna za tekst) imati priliku pred neovisnim hrvatskim pravosuđem objasniti razloge svog teksta i snositi sve pravne posljedice svojih neodgovornih činova", navodi Primorac u priopćenju koje je objavljeno na njegovoj web stranici.

Vezani članci:

arti-201109210412006 arti-201009090061006 arti-201002010502006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo