'Dozvoljeno' fotografiranje u centru Zagreba

Nakon prvotne zbunjenost gradskih ureda na upite tko je i zbog čega postavio znakove zabrane fotografiranja po centru metropole, ipak se našlo objašnjenje.

4.10.2011.
14:30
VOYO logo

Kako je H-Alteru objašnjeno iz Gradskog ureda za prostorno uređenje Lokalna baza za osvježavanje kulture - BLOK iz Zagreba podnijela je tom uredu zahtjev za izdavanje rješenja za postavljanje znakova na stalcima, 4. i 5. listopada, a sve u svrhu izvođenja projekta "Kraj povijesti" nizozemskog umjetnika Jonasa Staala.

"Povjerenstvo za davanje u zakup i na korištenje javnih površina i dijelova neizgrađenog građevinskog zemljišta, nije dodijelilo lokaciju budući je Odjel za promet dao negativnu suglasnost s postavom prometnih znakova na stalcima na javno-prometnim površinama, budući Zakon o sigurnosti prometa na cestama propisuje prometnu signalizaciju koja se postavlja na javno - prometne površine uz projektnu dokumentaciju i suglasnost policije. Postavljanje traženih znakova, koji svojim izgledom sliče na zakonom propisanu prometnu signalizaciju je zabranjeno, jer bi zbunjivalo sve sudionike u prometu", odgovorili su na H-Alterov upit iz Gradskog ureda te dodali da su svi znakovi uklonjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, na popularnoj zagrebačkoj špici i u centru grada u utorak prijepodne osvanuli su neobični znakovi: zabrane fotografiranja, odnosno snimanja.

U Službi za informiranje u Uredu gradonačelnika, a potom i u Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet nisu znali odgovoriti za Danas.hr tko je postavio sporne znakove. Zatražili su da im se obratimo pismenim upitom kako bi provjerili o čemu je riječ, te zamolili da se strpimo jer "treba ući u evidenciju vidjeti je li izdano rješenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znakovi zabrane fotografiranja osvanuli su na na križanju Gajeve i Tesline ulice, na uglu Preradovićeve i Tesline ulice, na Trgu bana Jelačića i Gajeve ulice te na uglu Ilice i Margaretske ulice.

Vezani članci:

arti-201102280985006 arti-201005150114006 arti-201101110803006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo