PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA / Doznajte što još ne znate: Turistički vodiči besplatno će vas u nedjelju voditi po 45 gradova u Hrvatskoj

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Dan međunarodnog priznanja Hrvatske turistički vodiči obilježavaju već treću godinu na malo drukčiji način

9.1.2020.
16:17
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja, a u sklopu projekta “Upoznaj svoju zemlju”, u nedjelju, 12. siječnja diljem Hrvatske bit će organizirana besplatna turistička vođenja za građanke i građane. 

Akciju je pokrenula Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske uz potporu Hrvatske turističke zajednice pa stoga pozivaju građane i građanke da iskoriste priliku i doznaju nešto što možda još ne znaju o mjestima u kojima žive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođenja su namijenjena lokalnom stanovništvu kako bi bolje upoznalo svoj grad te postalo ambasador hrvatskog turizma, ali i svim posjetiteljima i turistima pa se besplatne razglede gradova za građanstvo organizira ne samo na hrvatskom, nego i na njemačkom i engleskom jeziku.

Osim što će se na ovakav način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, bit će ukazano i na važnost turističkih djelatnika i djelatnica za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost lokalne zajednice te očuvanja nacionalnog identiteta i kulturne baštine.

Primjerice, u Zagrebu zainteresirani građani i građanke mogu doći u nedjelju u 12 sati kod Turističkog informativnog centra (TIC) na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje će ih dočekati vodiči i povesti u obilaske Trga, Kaptola i Gornjeg grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi razgledi u gradovima traju oko sat i pol, a Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) za građane i građanke je pripremila i male darove - licitarska srca.

U Karlovcu će Udruga turističkih vodiča Karlovačke županije 'Bastion' povesti u razgled Zvijezde sve zainteresirane sugrađane i posjetitelje, a polazak je u nedjelju u 12 sati kod Žabe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slični razgledi planirani su i i u drugim gradovima - Splitu, Osijeku, Puli, Rijeci, Makarskoj i drugima.

Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske osnovana je 2005. i okuplja 19 udruga turističkih vodiča iz svih regija Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo