SLUČAJ BORDEL? / Turčinov odvjetnik za Danas.hr: 'Bio sam u kontaktu s njim kad mu je policija upala'

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost

15.2.2023.
9:03
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu ujutro uhićen je načelnik Murtera, Toni Turčinov, doznaje Danas.

Sve nam je potvrdio i njegov odvjetnik Fran Olujić koji pak kaže kako trenutno ne zna detalje uhićenja. S druge strane, USKOK je otkrio da su istragom obuhvaćene dvije osobe i obje su pod nadzorom policije. Kratko su naveli da se jutros započelo s realizacijom kriminalističkog istraživanja zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za što se točno tereti načelnik Murtera još uvijek nije službeno poznato, a odvjetnik za Danas.hr kaže:

"Danas popodne ne prije 15 sati bit će prvo ispitivanje na USKOK-u u Splitu. Onda ću znati više i za što ga se sumnjiči i sve ostale detalje. Bio sam jutros u kontaktu s njim kada mu je policija došla na vrata i kada su me obavijestili da je uhićen. Čekamo kad će biti doveden u prostorije USKOK-a u Split".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U tijeku je pretraga njegove kuće, a pretražena je i zgrada Općine. Svemu je prisustvovao Turčinov koji je potom izveden na stražnji ulaz.

Načelnik je to čije je trošenje proračunskog novca u austrijskom bordelu ranije šokiralo javnost. 1560 eura koje je i potrošio u bordelu, uplatio je na račun općine. Turčinov je tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je, kako bi obeštetio Općinu, osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Telegram je u nekom trenutku objavio i snimku događanja na kojem je nešto što se naziva "murterskom Udrugom Kučerosi" načelniku Turčinu dodijeljena titula "numera uno", odnosno muškarcu koji je "okrenuo najviše žena tijekom ljeta".

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

"Kriminalističkim istraživanjem koje se provodi na području Policijske uprave šibensko-kninske obuhvaćene su dvije osobe, obje su pod nadzorom policije, a jedna je osoba nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini", objavili su

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku", dodali su.

Uskoro opširnije…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo