DOZNAJEMO: / Orepić u tišini smijenio osobu koju smo često gledali na TV ekranima

Image
Foto: Pixsell, Petar Glebov

Tek se očekuje predstavljanje novog glasnogovornika Ministarstva unutarnjih poslova RH.

2.8.2016.
12:02
Pixsell, Petar Glebov
VOYO logo

U Ministarstvu unutarnjih poslova u potpunoj tišini došlo je do smjene na jednoj od važnijih funkcija za odnose tog državnog tijela i u vrijeme dok mu je na čelu tehnički ministar Vlaho Orepić. Kako doznajemo, s funkcije obnašateljice dužnosti glasnogovornice MUP-a RH smijenjena je Jelena Bikić, koja je posljednje četiri i pol godine vodila odnose s javnošću ministarstva unutarnjih poslova.

Neuspio interni natječaj

Iako je u međuvremenu bio proveden i natječaj za to radno mjesto, Bikić nije pobijedila na njemu, no ostala je voditi odnose s javnošću i MUP-a i Ravnateljstva policije kao obnašateljica te funkcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DOZNAJEMO: Orepić u potpunoj tišini smijenio osobu koju smo često gledali na malim ekranima

Na čelo tadašnjeg Odjela za odnose s javnošću postavio ju je još u siječnju 2012. godine ministar u SDP-ovoj vladi Ranko Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je, kako neslužbeno doznajemo, Orepić, ministar u vladi kojoj je izglasano nepovjerenje u Saboru, na čelo odnosa s javnošću postavio Bonu Rajića, dosadašnjeg pomoćnika šefa smjene u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke. Sada je na njemu da nastavi voditi do sada dobre odnose medija i policije, te strateško usmjerenje MUP-a na proaktivnu politiku odnosa s javnošću.

Image

Malo podataka o novom glasnogovorniku

Rajić je, kako nam je danas potvrđeno iz MUP-a preuzeo dužnost 1. kolovoza ove godine, a njegovo službeno predstavljanje medijima najavljeno je za četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz javno dostupnih podataka doznajemo da je Rajić aktivan u Udruzi kriminalista u sklopu koje je početkom ove godine održao predavanje o funkcioniranju Operativno-komunikacijskog centra. Od njegovih kolega s kojima smo danas razgovarali doznajemo kako do sada nije imao formalnih iskustava u odnosima s medijima, iako je kroz rad u OKC-u morao komunicirati i s glasnogovornicima u Policijskoj upravi zagrebačkoj i svim policijskim šefovima, kao i građanima koji bi nazvali "192".

MUP RH se danas prvi put oglasio i na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo