nastavljaju dalje / 'Dosta je zle krvi': Zastupnici SDP-a jednoglasno protiv isključenja članova

Image
Foto: RTL

Grbin je istaknuo da je stav Predsjedništva jasan – četiri isključene osobe nisu članovi SDP-a ni Kluba SDP-a

21.9.2021.
18:37
RTL
VOYO logo

Zaključak Kluba SDP-a je usvojen jednoglasno – nema isključivanja članova SDP-a. "Nastavljamo dalje raditi i graditi SDP”, rekao je nakon sastanka Kluba SDP-a Matko Kuzmanić, saborski zastupnik SDP-a. Dosta je zle krvi, dodao je i rekao da je prevladao razum. 

Na pitanje što je Peđa Grbin rekao, Kuzmanić kaže: “Sukladno Poslovniku stavio je prijedlog o isklučenju 4 članova na glasanje i nitko nije glasao za to. Ne znam zašto bi se nekoga sankcioniralo zbog drugačijeg mišljenja.” Njegov legitimitet nije nikad propitkivao, dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke Peđa Grbin je rekao da je Klub SDP-a danas glasao o dva prijedloga.

"Jedan, razuman, da se odluka o sudbini članstva u Klubu prepusti Glavnom odboru i drugi, koji nije bio su skladu sa Statutom SDP-a, a to je da se nekog isključi iz Kluba. Drugu odluku Klub nije donio jer nije ni mogao, ona je protivna statutu SDP-a. Nažalost, među članovima nije prevladalo stajalište da ovo treba ići na Glavni odbor. Ja ću prenijeti na Predsjedništvu večeras i predložit ću da Glavni odbor odluči u kojem smjeru će Klub zastupnika i stranka ići dalje", kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je i smatra li ovo vlastitim porazom.

“Dio zastupnika je smatrao da kolege ne treba isključiti, a drugi dio da se ne može isključiti netko tko nije član Kluba pa ta odluka nije mogla dobiti podršku. Zato sam i govorio da odluku o isključivanju ne želim staviti na glasanje jer je bespredmetno, ali sam morao jer su kolegice i kolege iz Kluba na tome inzistirali. Imamo Predsjedništvo u 19 sati i ono će odlučiti hoće li to na Glavni odbor. Nažalost, situacija u SDP-u ide dalje. Situacija ide na Glavni Odbor", kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je stav Predsjedništva jasan – četiri isključene osobe nisu članovi SDP-a ni Kluba SDP-a. Sjednica Glavnog odbora bit će vjerojatno 2. listopada, najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo