Dosta je terora! Ne sudjelujemo u radu Sabora

'Ponašanje HDZ-a, od pitanja 'Na čemu si ti?' do bacanja flaša i popravljanja popravaka nepopravljivih zakona, to je sve besmisleno i nećemo u tome sudjelovati', kažu u Kukuriku koaliciji.

13.10.2011.
17:26
VOYO logo

Kukuriku koalicija - SDP, HNS, IDS i HSU - više neće sudjelovati radu Sabora, objavili su na konferenciji za medije. Na njoj su govorili Vesna Pusić (HNS), Slavko Linić (SDP) i Silvano Hrelja (HSU), a u dvorani se pojavilo čak 22 zastupnika.

"Ponašanje HDZ-a, od pitanja 'Na čemu si ti?' do bacanja flaša i popravljanja popravaka nepopravljivih zakona, to je sve besmisleno i nećemo u tome sudjelovati", kazao nam je Hrelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, potpredsjednica SDP-a Milanka Opačićzatražila je na konferenciji za medije u srijedu raspuštanje Sabora i najavila mogući bojkot rada parlamenta zbog skandalozne sjednice Mandatno imunitetnog povjerenstva.

Nakon sastanka Kukuriku koalicije zaključeno je da Sabor više ne može normalno funkcionirati zbog predizborne kampanje, te se odlučilo da će oporbenjaci bojkotirati njegov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu se konzultirali s Josipovićem

Inače, Sabor se može raspustiti radi raspisivanja prijevremenih izbora, ako to odluči većina svih zastupnika, a predsjednik države je taj koji ga raspušta. Zanimalo nas je jesu li se konzultirali s bivšim članom stranke, predsjednikom Ivom Josipovićem o toj opciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo, jer se Sabor raspušta samo na prijedlog predsjednika Vlade", kazala nam je Milanka Opačić.

specijal-201011220227004-Više o temi: SDP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110120634006 arti-201110120962006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo