Poljak u akciji / Došao na ljetovanje pa krao po Umagu: Ukrao tri automobila, računala, mobitele, novac, nakit...

Image
Foto: shutterstock

Išao od kuće do kuće i krao

25.7.2019.
12:35
shutterstock
VOYO logo

Nakon što se na umaškom području dogodilo nekoliko teških krađa, policijski službenici uhvatili su počinitelja na djelu. U Omladinskoj ulici u naselju Bašanija, prilikom pokušaja provale u apartman zatekli 51-godišnjeg poljskog državljanina. Muškarac je uhićen i priveden u Policijsku postaju, gdje je utvrđeno da je kriv za još deset kaznenih djela. Navodno je počinio jedanest kaznenih djela i to šest teških krađa i krađa.

Kako javlja Policijska uprava istarska, u noći s 18. na 19. srpnja muškarac je provalio u vikendicu iz koje je ukrao četiri bicikla čime je oštetio dvoje slovenskih državljanja za više desetaka tisuća kuna. Iste noći u istom naselju Bašanija muškarac je iz otvorenog apartmana otuđio novac i nakit čime je također počinio štetu u visini više desetaka tisuća kuna..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već sljedeće noći osumnjičeni je nastavio svoj pohod te je ušao u prizemlje vikendice i otuđio tri mobitela u vrijednosti nekoliko tisuća kuna. U susjednoj je vikendici ukrao novčanike, satove, mobitel i ključeve vozila nakon čega je na parkiralištu ukrao i WV Tiguan slovenskih registracija, te time počini štetu od nekoliko stotina tisuća kuna.

Sljdeću noć muškarac je nastavio krasti, samo u drugom naselju. Preselio se u Zambratiju gdje je pokrao novac, naočale i još jedan automobil. Nadalje u susjednoj je kući uzeo novac, telefon i prijenosno računalo. Sve u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni sljedeća noć u Zambratiji nije prošla mirno jer je iz kuće opet otuđio ključeve WV Pola. Sljedećoj žrtvi u istom kvartu ukrao je računalo, fotoaparat, novac i hranu

Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističke istrage priveden. Policija je pronašla sva tri ukradena automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo