DORH SE OGLASIO O POSJETU GLAVNOG DRŽAVNOG ODVJETNIKA RUSIJI: / 'Bilo kakvi drugi navodi su potpuno neutemeljeni...'

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midžor
21.10.2017.
17:24
PIXSELL, Slavko Midžor
VOYO logo

"Naglašavamo, Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske tom prilikom nije iznosio pojedinosti niti bilo kakve detalje koji se odnose na tijek kriminalističkog istraživanja poštujući pritom odredbe relevantnih zakona o tajnosti državnoodvjetničkog postupanja," stoji u priopćenju.

"Neutemeljeni su navodi o drugim razlozima puta Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske u Rusku Federaciju, kao i navodi o nekim drugim sadržajima razgovora koji su tamo vođeni," ističe DORH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan putovao je u Rusku Federaciju kao član izaslanstva Republike Hrvatske s predviđenim programom, u kojem je, za Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, glavna točka bilo potpisivanje Programa suradnje između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije.

No, Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan je, kao član izaslanstva Republike Hrvatske, po programu aktivnosti izaslanstva, prisustvovao radnom ručku s izaslanstvom Ruske Federacije tijekom kojeg je potvrdio primitak kaznene prijave Sberbanke te postupanje nadležnog državnog odvjetništva po toj prijavi sukladno odredbama relevantnih zakona, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priopćenje je objavljeno kao dopuna priopćenja objavljenog 18. listopada pod naslovom "Potpisan Program suradnje DORH-a i Glavnog tužiteljstva Ruske Federacije", a povodom, kako se navodi, "zaprimljenih upita novinara i objavljenih neutemeljenih komentara u dijelu medija."

Ruski mediji su objavili da je Putinov glasnogovornik Dmitrij Peskov izvijestio novinare da su čelnik Sberbanke Herman Gref i hrvatski državni tužitelj Dinko Cvitan pristustvovali susretu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina 18. listopada u Sočiju, te da je tom prilikom glavni hrvatski državni tužitelj izvijestio da se u Agrokoru provode istražne radnje i da postoje sumnje u nezakonitosti. Hrvatski mediji su to prenijeli, neki uz vlastite zaključke i komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
O ČEMU SU ZAISTA RAZGOVARALI PREDSJEDNICA I GREF? /

Šef Sberbanke ruskim medijima otkrio ono što mi u Hrvatskoj nismo znali

Image
O ČEMU SU ZAISTA RAZGOVARALI PREDSJEDNICA I GREF? /

Šef Sberbanke ruskim medijima otkrio ono što mi u Hrvatskoj nismo znali

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo