JOŠ NEMA OPTUŽNICE / Pet mjeseci prošlo je od nesreće koju je skrivio Banožić. Sad se DORH napokon oglasio

Image
Foto: Tomislav Miletic, Vinkulja/PIXSELL

Na činjenicu da gotovo pola godine nakon nesreće nije podignuta optužnica protiv bivšeg HDZ-ovog ministra zadnjih je dana opet ukazao predsjednik Zoran Milanović upitavši tko drži njegov slučaj u ladici

8.4.2024.
18:22
Tomislav Miletic, Vinkulja/PIXSELL
VOYO logo

Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima u siječnju donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bivšeg ministra obrane Marija Banožića zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je poginuo otac dvoje djece prošlog studenog. Optužnica još uvijek nije podignuta, a DORH se sada oglasio istaknuvši da se provode daljnje dokazne radnje.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2., i 6. Kaznenog zakona (priopćenje objavljeno 5. siječnja 2024.) i provodi daljnje dokazne radnje tijekom istrage u kojoj su ispitani okrivljenik i svjedoci, a u tijeku je provođenje dokazne radnje prometno–tehničkog vještačenja sukladno nalogu od 9. veljače 2023., kao i dopune tog vještačenja od 2. travnja 2024.", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na činjenicu da gotovo pola godine nakon nesreće nije podignuta optužnica protiv bivšeg HDZ-ovog ministra zadnjih je dana opet ukazao predsjednik Zoran Milanović upitavši tko drži njegov slučaj u ladici.

Image
KOMENTIRAO I BUTKOVIĆA /

Milanović: 'Tko drži u ladici Banožićevu nesreću? Nije ovo ubojstvo Kennedyja'

Image
KOMENTIRAO I BUTKOVIĆA /

Milanović: 'Tko drži u ladici Banožićevu nesreću? Nije ovo ubojstvo Kennedyja'

Skoro pola godine bez optužnice

"Super Boža kaže da je policija napravila sve. Jesu mu uzimali mobitel. Svakoj kuharici ili kuharu uzimaju. Da vide je li tipkao na mobitel, samo da provjere. Njemu se ne uzima mobitel, nema optužnice. Je li to vladavina prava?", upitao je danas Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić je skrivio nesreću u studenom prošle godine kada je, krećući se iz Vinkovaca u smjeru Županje svojim terencem pretjecao kamion i udario u kombi iz suprotnog smjera kojim je upravljao Goran Šarić. Otac dvoje djece poginuo na mjestu nesreće. Tada ministar, Banožić je teško ozlijeđen te je neko vrijeme proveo u bolnici, a istovremeno je i smijenjen s mjesta ministra. Nedugo nakon što je otpušten iz bolnice, fotografiran je u vinkovačkom kafiću u društvu bratića načelnika Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Banožić je dao iskaz policiji, a njegov dolazak u policijsku zgradu bio je pomno isplaniram kako bi se Banožić što manje kretao i kako bi ga srelo što manje ljudi zbog čega je zaposlenicima naređeno da ne koriste lift.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Što se sve Banožiću stavlja na teret? Odvjentik: 'Očito se išlo s blažim oblikom krivnje. Na temelju čega?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo