sve je čisto / DORH o spornoj reviziji HAVC-a: 'Nema kaznene odgovornosti Hrvoja Hribara'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

DORH je ovih dana na svojim službenim stranicama objavio priopćenje u kojem ističe kako Hribar ne podliježe kaznenoj odgovornosti

25.10.2018.
17:56
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je potrebne izvide te zaključilo kako 'ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost' odgovorne osobe HAVC-a. 

Podsjetimo, Hrvoje Hribar u veljači prošle godine podnio je ostavku na dužnost ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra(HAVC) nakon nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu Centra za 2015. godinu. Hribar je napomenuo kako poštuje mišljenje Državne revizije, bez obzira na to što se on osobno, kao i sam HAVC, ne slažu s njome. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U reviziji je, uz ostalo, navedeno kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta.

DORH je tako ovih dana na svojim službenim stranicama objavio priopćenje u kojem stoji: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon što su u predmetu formiranom povodom izvješća Državnog ureda za reviziju o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja Hrvatskog audiovizualnog centra za 2015. godinu, provedeni izvidi, tijekom kojih je pribavljena i analizirana relevantna dokumentacija te su uzete izjave osoba, zaključeno je kako iz utvrđenih činjenica ne proizlazi sumnja u kaznenu odgovornost odgovorne osobe Hrvatskog audiovizualnog centra.

"S obzirom da se u radnopravnim nepravilnostima i drugim propustima koji su utvrđeni provedenom revizijom, ne ostvaruju bitna obilježja bilo kojeg kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, nema osnova za poduzimanje drugih radnji u nadležnosti državnog odvjetništva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo