izvidi u tijeku / DORH istražuje Kujundžića, sporno stjecanje nekretnina: 'Upali su u bolnicu, sve se 'češlja''

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da se najviše pozornosti pridaje kući na Markuševcu, u kojoj žive supružnici Kujundžić

19.2.2020.
7:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

USKOK, DORH i policija pokrenuli su izvide vezane za bivšeg ministra zdravstva Milana Kujundžića i Kliničku bolnicu Dubrava, gdje je Kujundžić bio ravnatelj u dva mandata.

Navodno su izvidi započeli neposredno prije Kujundžićeve smjene, i to na osnovi medijskih napisa o njegovoj imovinskoj kartici odnosno o načinu stjecanja nekoliko nekretnina. Neslužbeno se doznaje da se najviše pozornosti pridaje kući na Markuševcu, u kojoj žive supružnici Kujundžić, zbog činjenice da su kuću kupili od tvrtke Zidni vrt, koja je bila u vlasništvu Tatjane Kujundžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samim time, opet se aktualizirala priča o toj tvrtki i navodima iz 2008. godine kad je KB Dubrava, dok je na čelu bio Kujundžić, imala ugovore sa zastupnikom Olympusa Nevenom Mrkšom, piše Jutarnji list.

Naime, obitelj Mrkša bila je tada u susjedstvu obitelji Kujundžić, a Kujundžićeva i Mrkšina supruga u to vrijeme su i poslovno surađivale, upravo u biznisu s nekretninama. U to vrijeme govorilo se kako Kujundžić kao ravnatelj KB-a Dubrava upravo zbog tih prijateljsko-poslovnih odnosa daje milijunske ugovore Olympusu, što su obje strane demantirale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljanje dokumentacije

Kako doznaje Jutarnji, djelatnici PNUSKOK-a su prošlog tjedna izuzimali dokumentaciju iz bolnica koje imaju ugovore sa Smart Medicalom. Među ostalim, istražitelji su bili i u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje su zatražili sve ugovore koje je ta tvrtka potpisivala s tom bolnicom.

U tijeku je prikupljanje dokumentacije i izvidi, nakon čega će se odlučiti ima li osnova za daljnja postupanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo