glavna državna odvjetnica / DORH: Hrvoj Šipek održala sastanak sa svim dužnosnicima koji su radili na slučaju Agrokor

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske pozvala je sve sudionike sastanka da u roku od osam dana dostave svoje pisane izjave o svom postupanju i saznanjima u dosadašnjem tijeku rada, kao i o sudjelovanju u donošenju odluka u ovom predmetu

7.11.2023.
16:11
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek u utorak je održala sastanak sa svim dužnosnicima uključenim u rad na predmetu Agrokor, izvijestio je DORH nakon što je Visoki kazneni sud potvrdio da je vještačenje KPMG-a Poljska na kojem se temelji optužnica za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz Agrokora - nezakonito.

DORH-ovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske održala je danas u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske sastanak sa svim dužnosnicima uključenima u rad na predmetu Agrokor.

Na sastanku su sudjelovali svi koji su, prema saznanju Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske, u nekom trenutku radili na ovom predmetu, sudjelovali na referatima i u donošenju odluka, nadzirali ili bili uključeni na neki drugi način pri čemu se misli na sve faze postupka, od provođenja izvida, pretraživanja i pribavljanja dokumentacije – financijske i/ili neke druge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VELIKI OBRAT /

Vještačenje KPMG-a nezakonito: DORH će naknadno odlučiti o daljnjim koracima u slučaju Agrokor

Image
VELIKI OBRAT /

Vještačenje KPMG-a nezakonito: DORH će naknadno odlučiti o daljnjim koracima u slučaju Agrokor

Zatražila je od Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu da analizira odluku Visokog kaznenog suda Republike Hrvatske i dostavi svoj stav o daljnjem postupanju u predmetu Agrokor što će biti tema posebnog sastanka. 
Na istom sastanku će se razmotriti i izvješće o postupanju nadležnih državnih odvjetništava u drugim kaznenim postupcima vezanim uz Agrokor.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske pozvala je sve sudionike sastanka da u roku od osam dana dostave svoje pisane izjave o svom postupanju i saznanjima u dosadašnjem tijeku rada, kao i o sudjelovanju u donošenju odluka u ovom predmetu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Slučaj Agrokor, slučaj blamaža. Todorić slavodobitno: 'To je bio politički proces. Dobit ću arbitražu 100%'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo