Kamo na izlet / Donosimo popis jednodnevnih izleta koje morate posjetiti, a prihvatljivi su za svaki budžet

Image
Foto: shutterstock/Borna Filic/PIXSELL

Posjetite najdulji Zip line u Hrvatskoj ili pak antički grad u Solinu

5.7.2019.
16:33
shutterstock/Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo


Ako još nemate godišnji, a dosta vam je gradskog asfalta, donosimo rješenje kako se rashladiti i zabaviti, a opet i educiratii doživjeti pravu adrenalinsku injekciju u ovim vrućim ljetnim mjesecima. Ako želite otići na jednodnevni ili dvodnevni izlet, ovo su za vas prave destinacije koje vam neće oduzeti previše vremena a pružit će vam pregršt iznenađenja. 

Najdulji Zip Line

Ako se nalazite u Zagrebu ili okolici glavnoga grada, a ljubitelj ste adrenalina, možete se uputiti u Otočac gdje vas očekuje najduži Zip Line u Hrvatskoj. Zamislite da se nalazite 80 metara iznad zemlje i letite brzinom od 120 km/h i tako proputujete
gotovo dva kilometara s pogledom na krajolik prekrasne Like. Za ovu ćete avanturu morati izdvjiti dvjestotinjak kuna. Ako ipak niste ljubitlj visine, možete biciklirati. U sklopu SRC Bijeli Vrh možete iznajmiti bicikl i istraživati oko 150 km označenih staza po prekrasnim poljima netaknute prirode Like i kroz gustu šumu Male Kapele. Ili se okušati u penjanju. Put do stotinjak kilometara udaljenog Otočca iz Zagreba, ako idete autoputom koštat će vas 37 kuna u jednom smjeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kajaking i rafting na Mrežnici

Samo sat vremena od Zagreba nalaze se i Rastoke gdje, osim ljepote rijeke Slunjčice koja stvara bezbroj slapića u ovom pitoresknom mjestu, možete uživati i u kajakingu na desetak kilometara udaljenoj Mrežnici. Netaknuta priroda jedne od najčišćih hrvatrskih rijeka skriva bezbroj slapova i brzaca koji ovu avanturu čine uzbudljivom i jedinstvenom. Do Slunja ćete se voziti stotinjak kilometara. Ukoliko se odlučite za autocestu, ona će vas do Karlovca koštati 37 kuna u jednom smjeru, no nešto dužom vožnjom, do Rastoka se može stići i starom cestom te tako uštedjeti nešto novca. Ulaz na Rastoke je besplatan, a ukoliko se odlučite za kajaking na Mrežnici on će vas koštati 280 kuna po osobi. Umjesto kajakinga možete odabrati i vožnju Quadovima za 250 kuna po osobi.

Bajkovite kućice na drvetu

Smještajni objekt Tree House Gorski Lazi nalazi se u mjestu Tršće u Primorsko-goranskoj županiji. Ako želite pobjeći od vrućina, ovdje će vas dočekati duboka hladovina šume Gorskog kotara. Smještaj u gotovo nestvarnim kućicama na drvetu možete upotpuniti izletima razgledavajući prirodne znamenitosti.  Nacionalni park Risnjak udaljen je samo 15 kilometara, a za ljubitelje šetnje i planinarenja za desetak minuta vožnje može stitći na Platak. Ovaj izlet je za one malo dubljeg džepa jer smještaj u idiličnim kućicama košta 420 kuna noć za dvije osobe. Put iz Zagreba dug je 160 kilometara, i ako idete autocestom košta 60 kuna.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srce Kopačkog rita

Za one koji stanuju na istoku Hrvatske, u okolici Osijeka vodimo vas u bajku istoka, mjesto u srcu Kopačkog rita iz kojeg se ne želite vratiti u stvarnost. Zlatna greda smještena je u Baranji, tridesetak kilometara udaljena od Osijeka, na sjevernom ulazu u Park prirode Kopački rit. Osim odmora u netaknutoj prirodi, ova destinacija nudi adrenalinsti park kao i zip line te umjetnu stijenu za penjanje. Za ljubitelje životinja ovo idilično mjesto nudi jahanje i druženje s konjima te promatranje ptica i životinja u sklopu rezervata Kopački rit. Iznajmite opremu i samostalno se zaputite u avanturu po rukavcima Kopačkog rita. Raznolikost i bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta koji ćete vidjeti i doživjeti će vas oduševiti Ovakve avanture neće vas skupo koštati. Ulaz u adrenalinski park naplaćuje se 50 kuna, zip line 30, a ukoliko želite prenoćiti morat ćete za za sobu izdvojiti 180 kuna po osobi.

Pustara Višnjica

Ako ste za nešto skromniji jednodnevni izlet preporučamo pustaru Višnjicu.Imanje Višnjica kraj Slatine staro je više od dva stoljeća, a smješteno je iza perivoja prekrasnih starih lipa i kestena, visokih borova… Neiskvarena priroda njen je najveći adut.
Ovdje možete vidjeti mnogo različitih životinja kao što su konji, mufloni i jeleni, koji se uzgajaju nedaleko imanja. Tu su i hotel i restoran, a posjetitelji se mogu okušati u streličarstvu, jahanju, veslanju… Ako pak poželite prenoćiti, možete ali to će vas koštati 280 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća cjelovita šuma Hrasta

Bijeg od asfalta i gradskih vrućia možete potražiti i u netaknutoj prirodi Slavonije. 
Hrast raste sto godina, sto godina živi, sto godina umire, kaže narod. Ovo je najveća cjelovita šuma hrasta lužnjaka u Hrvatskoj, a smještena je blizu Županje. Šuma je protkana vodotocima Bosuta, Spačve, Virova, Lubnja i Studve, a u njoj se nalaze predivni Bošnjački i Otočki virovi. Idealno su mjesto za boravak i rekreaciju u prirodi. Kombinacija vode bogate ribom te slavonske šume, daje ovom mjestu poseban ugođaj. Ovaj izlet neće vas koštati ništa.

Obala Cetine

Ako niste za raftinge, penjanja i druge sportske aktivnosti, a stanujete u Splitu ili okolici, ova lokacija omiljena svim ležernim izletarima mogla bi vam poslužiti kao opcija u zadnji tren. Do livadice tik uz rijeku može se doći automobilom, iz Splita će vam trebati malo više od pola sata. Ako i niste planirali zaroštiljati, možete se okupati i prošetati, udahnuti malo svježeg zraka, a na povratku kući u Omišu pojesti nešto, uz put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drevni grad

Salona – drevna priča srednje Dalmacije idealna je za one koji žele upiti dašak Hrvatske povijesti.Ostaci antičkog grada Salone nastali su u IV. stoljeću prije Krista. Salona je bila luka ilirskih Delmata, u kojoj su živjeli i Grci i Rimljani. Julije Cezar je 48.g. pr. K. Salonu proglasio središtem rimske provincije Dalmacije. Danas je prepoznatljiv peristil termi, prostor za kupelj s pećima i svlačionicama kao i starokršćanski objekti uz bazilike vezani uz djelatnost Sv. Dujma. U južnom dijelu su ostaci foruma, hrama i kazališta iz I. stoljeća. Praktički na korak od Solina i odmah pored Splita, ovo tiho i lijepo drevno mjesto, svakako  zaslužuje vašu posjetu, a pozitivno je što vas ovaj izlet udaljen osam kilometara od Splita neće koštati ništa osim cijene goriva. 

Crveno i Modro jezero u Imotskom – istinski dragulji Dalmatinske zagore

Nađete li se na proputovanju Dalmatinskom zagorom, ne propustite posjetu Crvenom i Modrom jezeru.Modro jezero je omiljeno izletište i turista i domaćih ljudi željnih odmora u prirodi i netipičnog plaža provoda. Krško Modro jezero jedno je od najljepših hrvatskih jezera do kojeg vode uređene stepenice pa je ono za ljetnih mjeseci omiljeno kupalište. Kada jezero presuši, tada poduzetni stanovnici na njegovom dnu tradicionalno zaigraju  nogomet. Crveno jezero dobilo je ime po crvenim stijenama na rubu jezera. Crvenom jezeru zbog strmih litica koje ga okružuju nažalost nije moguće pristupiti. Za ovaj izlet morat ćete prijeći 88 kilometara, i potrošiti 38 kuna cestarine ili se voziti po staroj cesti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo