kritika vlasti / Domovinski pokret: 'Našom državom već dulje vrijeme vlada hrvatsko-srpska trgovačka koalicija'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Domovinski pokret

23.2.2022.
12:35
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Trenutne političke odnose u Vladi nakon velike afere u kojoj je priveden ministar Horvat, a policija i USKOK sumnjiče i aktualnog ministra mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josipa Aladrovića, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, na Facebooku je komentirao Domovinski pokret.

Image
'vlada mora pasti' /

Oporba traži prijevremene izbore, Grmoja prozvao i Pupovca: 'Bio je na sastancima'

Image
'vlada mora pasti' /

Oporba traži prijevremene izbore, Grmoja prozvao i Pupovca: 'Bio je na sastancima'

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''DP JE BIO U PRAVU KADA JE AKTUALNU VLAST NAZVAO HRVATSKO-SRPSKOM TRGOVAČKOM KOALICIJOM: Sada je to potvrdilo i pravosuđe!

Slučaj uhićenja sad već bivšeg ministra Darka Horvata, potvrdio je ono što je Domovinski pokret tvrdio od samog početka - našom državom već dulje vrijeme vlada hrvatsko-srpska trgovačka koalicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog preciznog opisa same prirode aktualne vlasti, kojeg smo javnosti sugerirali od trenutka sklapanja koalicije HDZ-a i SDSS-a, Domovinski pokret bio je često prozivan - od Bruxellesa do Zagreba - kao stranka kojoj tobože, nedostaje tolerancije prema jednoj nacionalnoj manjini. Međutim, istina je na kraju dobila pravosudni epilog i ona glasi: DP nema nimalo tolerancije prema korupciji, nepotizmu i političkoj trgovini, pa makar se ona zvala i etnobiznis.

Samo zato što smo imali hrabrosti stvari nazvati pravim imenom, zastupnicima Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru u više je navrata oduzimana riječ, a Milorad Pupovac i Dragana Jeckov čak su napuštali sabornicu jer se nisu bili spremni suočiti s argumentima i činjenicama koje smo iznosili tijekom cijelog mandata, a koje su sada potvrdili DORH i USKOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđim perjem danas se pokušavaju okititi oni, koji su šestookrivljenog iz ‘Afere poticaji’ - Borisa Miloševića, svojedobno ostavili na mjestu pomoćnika ministrice uprave, iako je trebao biti smijenjen i završiti u oporbi - zajedno s ostalim SDSS-ovcima. Upravo mu je to mjesto poslužilo kao svojevrsna odskočna daska za buduću političku karijeru, koja je kulminirala mjestom potpredsjednika u hrvatskoj Vladi, ali i aferom koju danas koordinirano brane Pupovac i Medved.

Pozicija Domovinskog pokreta ostaje dosljedna, oporbena i kritična spram hrvatsko-srpske trgovačke koalicije, ali to nikako ne znači da ćemo se upustiti u trgovinu neke druge vrste, s onima koji bi sutra pod izlikom “tolerancije prema nacionalnim manjinama” Pupovca, Miloševića i slične, budu li i njima zatrebale ruke etnobiznismena - uzeli pod svoje skute, u još radikalniju, lijevu Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SVE ZA HRVATSKU, HRVATSKU NIZAŠTO!'', poručili su iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo