performans sa selotejpom / Domar iz Šibenika otkrio zašto se zaključao u školi: 'Ponizila me kao čovjeka'

Domar koji se zaključao u školu Brodarica i plakatima oblijepio hodnike i vrata škole - prošao je bez kazne

22.1.2019.
22:00
VOYO logo

Ključ je danas u bravi, ali vrata su otključana, pa su učenici OŠ Brodarica bez smetnji ušli u školu. Na svom radnom mjestu danas je i domar Goran Macura kojega je jučer odvela policija jer se zaključao u školu prije nastave.

"Od prvog momenta kad su ušli u prostorije škole, bila su ponuđena sokom, pršutom, sirom, pun frižider hrane je bio, pića. Ne da ja djecu podmićujem, nego djeca su primjetila da se nešto događa", kazao je Macura za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelju Emilu Božikovu nije bilo sporno da ga vrati na posao.

"Dobio sam informaciju s policije da je sve u redu. Ja sam razgovarao s njim, on bi se trebao pismeno očitovati oko toga, pa ćemo vidjeti koje korake bi trebali poduzeti", tvrdi Božikov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspekcija treba utvrditi istinu o izboru ravnatelja

Domar je performans sa zaključavanjem ulaznih vrata, kaže, napravio je jer ga je predsjednica školskog odbora na neradni dan, u subotu, "izribala" jer je zakasnio poslati poštu o izboru nove ravnateljice.

"Riječima ako ja danas ne budem radio, da neću raditi ni u ponedjeljak ni nikada.. Ona je mene u tom momentu ponizila kao čovjeka", tvrdi Macura.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školski je odbor odlučio podržati novu ravnateljicu za koju domar tvrdi da je kampanju vodila predsjednica Školskog odbora. Inspekcija ministarstva tek treba utvrditi istinu o izboru ravnatelja. 

"Čekat ćemo nadzor inspekcije Ministarstva obrazovanja. Što se Grada Šibenika tiče, mi smatramo da je taj proces izbora ravnatelja osnovne škole na Brodarici u petak završen", kazao je Paško Rakić, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O pritiscima kod izbora novog ravnatelja u Gradu Šibeniku kažu nisu imali službenih saznanja. Moguća nova ravnateljica i predsjednica školskog odbora, koja je jučer otišla na bolovanje, i dalje su nedostupne za komentar.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo