DOMAĆI KAMPOVI OTVORILI SU VRATA: / 'Storna ima, ali ništa zabrinjavajuće. Ne otkazuju se rezervacije za ljeto i rujan'

Image

Kampovi u Istri navodno mogu biti bez brige jer otkazivanja rezervacija za srpanj, kolovoz i rujan baš i nema

25.5.2020.
8:52
VOYO logo

Odlazak na ljetni odmor u kamp znači više boravka na zraku i otvorenom, što svakako daje prednost kampovima za vrijeme pandemije koronavirusa. No, to ne znači da se tamo epidemiološke mjere ne bi trebale strogo poštivati. Kampovi u Istri navodno mogu biti bez brige jer otkazivanja rezervacija za srpanj, kolovoz i rujan baš i nema.

U petak je tridesetak hrvatskih kampova otvorilo vrata za goste, s tim da ih je desetak u Istri. O kampingu u Istri za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa za Glas Istre govorio je Adrian Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH) sa sjedištem u Poreču. Inače, riječ je o najvećoj kamping udruzi koja oko sebe okuplja 271 kamp u Hrvatskoj. Među njima su i Mon Perin iz Bala, kao i pulski i medulinski kampovi Kažela, Stoja, Medulin, Stupice, Runke, Indije, Tašalera. Palman smatra da bi kampovi trebali otvoriti 20. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KORONAVIRUS JE IZAZVAO UDAR NA TURIZAM: /

Hoteli na Jadranu već sada u minusu; najviše su zabrinuti privatni iznajmljivači

Image
KORONAVIRUS JE IZAZVAO UDAR NA TURIZAM: /

Hoteli na Jadranu već sada u minusu; najviše su zabrinuti privatni iznajmljivači

'Storn postoji, ali ništa zabrinjavajuće'

Sada, krajem svibnja, gostiju ima, ali vrlo malo. Palman za Glas Istre govori da rezervacije za lipanj nisu u potpunosti na nuli, ali prognozira da će vjerojatno ostati na vrlo niskim brojkama. Objašnjava da početak sezone očekuju 1. srpnja te navodi da rezervacije za srpanj, kolovoz i rujan uglavnom nisu otkazane.

"Storna ima. Ne može se reći da nema, ali nije to ništa zabrinjavajuće. Ne možemo na temelju toga reći da će sezona biti loša. Mi smo u stalnom kontaktu sa stranim tržištima i gostima. Oni zaista imaju volju i želju putovati. Ako sve bude u redu sa granicama i ako se epidemiološka situacija ne pogorša, a nadamo se da neće, sigurno je da će gosti doći", govori Palman za Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turisti koji su krajem tjedna stigli u kamp Stoja u Puli su željni odmora na Jadranskoj obali. Alenka i Janez iz Ljubljane ne skrivaju osmijeh na licu. Oni se očito ne boje zaraze, a svoj kamper su parkirali na označeni komad zemljišta koji će im idućih tjedan dana biti dom u Istri.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo