uvaženo 80 posto tih zahtjeva / Dolenec o roditeljima odgojiteljima: 'Najavljivali su 7000 neupisane djece, a predali su 1537 zahtjeva za vrtić'

Gradonačelnik Tomašević najavio je i da će se sljedećeg tjedna ugraditi podzemni spremnici u centru grada za odlaganje otpada

11.7.2023.
11:58
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom obilježio je početak radova na postavljanju sunčane elektrane na Dječji vrtić Kustošija, financirane iz gradskog proračuna, a nakon toga je stao pred novinare i održao redovitu konferenciju.

Za početak je Tomašević govorio o "jednom od prvih projekata" solarnih elektrana na javnim ustanovama grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njega zamjenica Dolenec je potvrdila da će od ove jeseni u vrtiće krenuti 7604 djece, što je 1376 više nego godinu ranije.

Image
31 DJECE OVE GODINE /

Grad Zagreb: Ove godine smo u vrtiće upisali 1376 djece više nego lani. Novoupisanih je 7604

Image
31 DJECE OVE GODINE /

Grad Zagreb: Ove godine smo u vrtiće upisali 1376 djece više nego lani. Novoupisanih je 7604

"Računamo da će do kraja godine biti otvorena četiri nova objekta i kako će se otvarati nova mjesta, upisivat će se djeca s liste onih koji nisu upisani, a ispunjavaju uvjete", naglasila je Dolenec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolenec se osvrnula i na najavljeno okupljanje korisnika mjere roditelj odgojitelj te naglasila kako su članovi te udruge već najavljivali brojku od 7000 neupisane djece. "Korisnici te mjere predali su 1537 zahtjeva za upis i 80 posto tih zahtjeva je uvaženo".

Odbacila je mogućnost isplaćivanja naknade roditeljima koji nisu upisali djecu u vrtić te je takvu naknadu nazvala "novom mjerom roditelj odgojitelj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su Tomaševića prvo pitali oko nepropisnog parkiranja, posebice oko Cibone. Žardinjere su bile postavljene, ali nakadno su navodno maknute.

"Kao prvo nemam tu informaciju da su maknute žardinjere i provjerit ću o tome što se radi. Zaključivanje o tome da sustav ne kažnjava za nepropisno parkiranje jednostavno ne stoji jer o tome svjedoče stotine kazne koje se ispsiuje svaki mjesec, i pauci koji odvoze nepropisna vozila", rekao je Tomašević i dodao da će se kamere ipak koristiti za komunalne prekršaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebalo je samo napraviti tko može ući u tu prostoriju, a tko ne od zaposlenika i to će se riješiti unutar tjedan dana."

Gradonačelnik Tomašević najavio je i da će se sljedećeg tjedna ugraditi podzemni spremnici u centru grada za odlaganje otpada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na imenovanje Nine Čalopek za novu ravnateljice Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

"Za to smo tražili mišljenje Ministarstva kulture i tako odlučili, što je po zakonu i legitimno. Ja želim da se kulturne ustanove maksimalno otvori široj zajednici, a ne da oni budu kulturni bedemi za elitu”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Za više od 3.000 mališana nema mjesta u vrtićima. Roditelji odgojitelji tvrde da je brojka i veća. Što kaže gradska vlast?

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo