KRITIKA NA IZMJENE / 'Dok je HDZ na vlasti, ni čistačica se ne može zaposliti ako nije podobna'

Branimir Bunjac iz Živog zida je u Saboru komentirao izmjene Zakona o državnim službenicima

26.4.2017.
13:42
VOYO logo

U Saboru su danas saborski zastupnici podržali izmjene Zakona o državnim službenicima, kojima se pojednostavljuje i ubrzava zapošljavanje na poslovima upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Branimir Bunjac iz Živog zida reagirao je na izlaganje HDZ-ove Marije Jelkovac, koja je hvalila izmjene zakona i rekao da "dok je HDZ na vlasti, ni čistačica se ne može zaposliti ako nije podobna". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorili ste kako zakon predstavlja promjenu na bolje i da će državni službenici biti motivirani za napredovanje, no čini se da bi prije svega trebalo riješiti pitanje javnih natječaja i kako se zapošljava u državnoj službi. Dok je HDZ na vlasti, ni čistačica se ne može zaposliti ako nije podobna. Vi unaprijed znate koga ćete zaposliti", rekao je Bunjac.

Vladajuće je pozvao da javne natječaje pod šiframa, bez imena i prezimena, provode neovisna povjerenstva te da se iz zakona izbace intervjui koji su, kako je rekao, sredstvo kojim se eliminiraju nepoželjni kadrovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo