Dok je bio u akciji kanaderu se pokvarile komande

Zbog kvara na komandama kanader je u četvrtak sletio u Kaštelanski zaljev te glisirao do helidroma u Divuljama. Prije negoli je kvar uočen, kanader je sudjelovao u gašenju požara pokraj Dugobaba.

16.8.2012.
19:41
VOYO logo

Kvar na zrakoplovu otklonit će tehničko osoblje Protupožarne eskadrile iz Zemunika, a kanaderi iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga OSRH u proteklih tjedan dana bili su angažirani na 30 različitih požarišta, gdje su izbacili ukupno 7745 tona vode, izvijestili su iz MORH-a.

Na području Dugobaba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje je kanader bio angažiran, požar je zahvatio 20 hektara makije, s vatrom se i dalje bore vatrogasne snage iz zraka te 35 vatrogasaca i devet vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je u četvrtak popodne izbio i na području Panja, u općini Hrvace gdje gori trava i nisko raslinje, izvijestilo je Vatrogasno operativno središte Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Divuljama.

Gori u Šibenskoj i Zadarskoj županiji

Šibensko-kninska županija zatražila je pomoć u gašenju požara na području Kistanja. Ondje je požarom zahvaćeno oko četiri hektara trave, niskog raslinja i borove šume. U gašenju sudjeluju županijske vatrogasne snage, a požar iz zraka gase zračne snage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadarskoj županiji na području Galovca, kod zaseoka Tokići, gori gusta makija i šuma. Požar gase zemaljske vatrogasne snage, a na požarište su upućene i zračne snage. Gašenje je u tijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo