'Dočekali su me neugodno, mislila sam da će me udariti'

'Dočekali su me glasno, bezobrazno i neugodno, skrivajući se iza žena i djece. Mislila sam i da će me udariti.

22.6.2012.
15:15
VOYO logo

Stečajna upraviteljica JadrankamenaAnči Bašić u Pučišća je u srijedu došla kako bi radnike obavijestila o tome da će izraditi prijave njihovih tražbina prema podacima iz knjigovodstva društva. No, masa radnika predvođena sindikalcima, kaže, divljački je napala njeno vozilo, ljuljajći ga i udarajući po haubi i vrijeđajući je.

"Prema Stečajnom zakonu, obavijestila sam radnike da ću izraditi prijave njihovih tražbina prema podacima iz knjigovodstva društva. Donijela sam ih njima na potpis, da provjere i vide ima li što s čime se ne slažu. Oni moraju to dobiti i potpisati kako bi postali stečajni vjerovnici. Nisam mislila da će se stvoriti problem, jer to su njihove tražbine. Obavijestila sam i odvjetnicu radnika i pozvala je da i ona dođe", kaže Bašić u intervjuu za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da su je radnici spriječili da obavi posao, sad će obavijestiti Trgovački sud da nije mogla obaviti dužnost, a on će odlučiti što dalje. Kaže da su radnici iz pogona van Pučišća potpisali spomenute prijave tražbine, a na pitanje što će biti s potraživanjima ostalih radnika, kaže:

"Ne mogu prijaviti potraživanja ljudi koji ih nisu potpisali. Takav je zakon koji ne prihvaćaju, kao ni odluku suda ni stečaj. I jučer sam im rekla da na ročištu vjerovnika mogu mijenjati odluke i utjecati na njih".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stečajna upraviteljica kaže kako se više neće vraćati na Brač. "Dočekali su me glasno, bezobrazno i neugodno, skrivajući se iza žena i djece. Mislila sam i da će me udariti. Učinila sam sve što sam mogla", kaže Bašić, dodajući da ipak neće dati ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo