ulovili ga / Dobrovoljni vatrogasac osumnjičen za čak tri požara na Hvaru: uživao u gledanju vatre

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Piroman uživa u gledanju vatre pa se zbog toga već nekoliko godina sa svojim kolegama dobrovoljcima po otoku bori s požarima

1.9.2017.
20:28
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Za hvarski požar odgovoran je, kako doznaje Jutarnji list22-godišnji I. L., član hvarskog DVD-a koji se prvi od kolega našao na mjestu požarišta čim je stigla dojava o gorućoj travi i raslinju. Nakon dva tjedna hvarska je policija riješila slučaj triju buktinja - od 13. kolovoza uz crkvu u Dolu kod Staroga Grada, pa od 15. kolovoza na predjelu Lukov Dolac nadomak mjesta Brusje te onu od 20. kolovoza kada je izgorjelo 20 hektara kod Viternice u blizini Selca kod Staroga Grada.

Istražitelji su uspjeli I.L. povezati s tri piromaska čina, a kako su otkrili sva tri požara zapalio je šibicama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon provedenog istraživanja policija je protiv hvarskog DVD-ovca splitskome Općinskom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu. Kako je otkriveno tijekom ispitivanja piroman uživa u gledanju vatre pa se zbog toga već nekoliko godina sa svojim kolegama dobrovoljcima po otoku bori s požarima.

Osumnjičenom prijeti zatvorska kazna kao i nadoknada štete, a postoji i mogućnost liječenja u nekoj od institucija, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo