Dobio posao 500 km od kuce, odbije li ga, bit ce brisan iz evidencije

Da ce se manje zbog egzistencije, a vise iz straha da ne bude brisan iz evidencije Zavoda za zaposljavanje morati iseliti iz rodnog grada, 21-godisnji Osjecanin nije niti pomisljao.

9.9.2014.
10:59
VOYO logo

No, upravo bi mu se to moglo dogoditi jer mu je savjetnik na birou rekao da ponudeni posao u Puli ne smije odbiti. U suprotnom, bit ce brisan iz evidencije, pise Glas Slavonije.

''Po zanimanju je strojobravar i godinama mu Zavod nije ponudio nikakav posao, a sad ga salju na mjesto antikorozista u Pulu. U meduvremenu je zavrsio tecaj za servisera racunala i to ga je doslovce spasilo jer mu je savjetnik rekao da ce ga sad ostaviti u Osijeku, ali kad mu ponovo bude ponudio posao u Puli i odbije ga, bit ce uklonjen iz evidencije nezaposlenih'', ispricala je njegova majka dodajuci da je savjetniku ukazao na razloge zbog kojih bi ostao u Osijeku, no bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Cinjenica je da u slucaju kad nezaposleni odbije posao koji se nudi sukladno njegovim kvalifikacijama, savjetnik ga moze skinuti s evidencije nezaposlenih, i to odmah'', pojasnjava Zeljko Bugaric, procelnik osjeckog Zavoda za zaposljavanje, dodajuci kako je nezaposlenom jedina mogucnost trazenje posla druge vrste.

http://www.glas-slavonije.hr/246400/3/Osjecanin-dobio-posao-500-km-od-kuce-Odbije-li-ga-bit-ce-brisan-iz-evidencije-biroa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo