DOBAVLJAČI IZGUBILI STRPLJENJE, OBUSTAVLJAJU ISPORUKE SVIH NAMIRNICA: / Od sutra Agrokoru isporučuju samo kruh i mlijeko

Image
Foto: Pixsell

Koordinacija dobavljača Agrokora potvrdila je kako sutra prekidaju isporuku svih živežnih namirnica, osim onih osnovnih.

7.4.2017.
13:41
Pixsell
VOYO logo

Obustava će trajati sve dok se dobavljači ne sastanu s bankarima i s njima ne dogovore ključne korake, javlja HRT.

Premijer Andrej Plenković danas je izjavio kako je Vlada s dobavljačima u izravnom kontaktu te zamolio iste za strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
PLENKOVIĆ SE KONAČNO IZJASNIO: /

Hoće li se rizik spašavanja Agrokora preliti na građane?

Image
PLENKOVIĆ SE KONAČNO IZJASNIO: /

Hoće li se rizik spašavanja Agrokora preliti na građane?

No, dobavljači strpljenja više nemaju. Naime, još jučer je direktor Dukata Alen Fontana kazao kako Agrokor ima rok od 24 sata, nakon čega kreću obustave.

Čekaju aktivaciju lex Agrokor

'Trenutno čekamo razvoj situacije oko potencijalnog aktiviranja Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Koordinacija proizvođača i dobavljača i dalje ostaje čvrsto na svojim jučer definiranim pozicijama. Od sutra kreće obustava isporuke roba, osim svježeg kruha, koja će trajati do dogovora s bankama. Nastavljamo aktivno pratiti daljnji razvoj situacije kako bismo mogli donositi odluke u interesu 80.000 radnika i kooperanata vezanih uz hrvatske proizvođače i dobavljače', priopćila je Koordinacija dobavljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer su se požalili kako su jedini koji upumpavaju keš u Agrokor.

'Ne želimo snositi štetu'

'U svojim smo stavovima isti kakvi smo bili i prije nekoliko dana – u konačnici da dobavljači ne budu ti koji će snositi bilo kakvu štetu u ovom procesu. U razgovoru s bankama smo postigli načelna razumijevanja, ali nismo postigli dogovor. S obzirom na to da je vremena malo, rekli smo da su dobavljači jedini koji upumpavaju keš u kompanije. Odgovorno tvrdim da to više nije održivo. Ako se danas ne dogovorimo s bankama, mi ćemo prihvatiti bilo koje rješenje koje će pomoći dobavljačima', rekao je Fontana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo