DO TEMELJA IZGORJELA KUĆA OBITELJI S ČETVERO DJECE: / 'Priskočite im u pomoć. Najpotrebniji su im školski pribor, zimska odjeća i obuća'

Image
Foto: izvor: Facebook

Obitelj Badovinac-Rakić iz Kerestinca u ponedjeljak uvečer ostala je bez svoje kuće koja je do temelja izgorjela u požaru.

18.12.2018.
21:29
izvor: Facebook
VOYO logo

Strašna nesreća pogodila je obitelj Badovinac-Rakić iz Kerestinca kod Svete Nedelje kojoj je jučer poslijepodne u požaru do temelja izgorjela obiteljska kuća. Kako je putem Facebooka izvijestio Radio Sveta Nedelja, smjesta je pokrenuta akcija prikupljanja najpotrebnijih stvari za obitelj s četvero djece koja je ostala bez krova nad glavom i svega onoga što je pod tim krovom imala.

"Obitelj Rakić ostala je bez svog doma, a odmah je putem društvenih mreža pokrenuta akcija sakupljanja najpotrebnijih stvari za obitelj koja ima četvero djece u dobi od 8 do 22 godine. Kontaktirali smo obitelj koja nam je rekla da im je najpotrebniji školski pribor, te zimska odjeća i obuća", objavljeno je na Facebook stranici Radija Sveta Nedelja uz poziv svima koji žele pomoći da se jave u redakciju ili putem Facebooka kako bi se organizirao prijevoz prikupljenog do unesrećene obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnikov apel za pomoć unesrećenoj obitelji

Gradonačelnik Svete nedelje Dario Zurovec na svom je, pak, službenom profilu na Facebooku pozvao sugrađane i sugrađanke da priskoče u pomoć obitelji koja je ostala bez svega i ponajprije treba odjeću i novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi sugrađani i sugrađanke, jučer u večernjim satima obitelji Badovinac iz Kerestinca je izgorjela kuća. U dogovoru s obitelji, u Društvenom domu Mala Gorica sakupljat će se pomoć u naravi od danas 18.12.2018. godine do petka 21.12.2018. godine od 17,00 sati do 19,00 sati. Apeliram na sve ljude dobre volje da pomognu. Također, apeliram i na poduzeća koja djeluju na području grada Svete Nedelje. Udružimo se, pokažimo zajedništvo i naša velika srca", apelirao je gradonačelnik Svete Nedelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podaci za uplatu ili slanje pomoći

Radio Sveta Nedelja također je objavio kako su unesrećenoj obitelji najpotrebniji odjeća i obuća za dječaka od 8 godina, djevojčicu od 10 godina, mladića od 20 te djevojku od 22 godine. Također napominju da obitelji nije potrebna hrana niti kućne potrepštine. Ovo su podaci za sve koji žele pomoći ovoj obitelji novčanim uplatama ili nekako drugačije:

Nika Rakić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IBAN: HR2523600003243147293 (Zagrebačka Banka) Opis uplate: humanitarna pomoć

Broj mobitela: 091 9024 292

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U akciju se uključio i Zbor studenata Kineziološkog fakulteta koji pohađa Nika Rakić. "Pokažimo istinski adventski duh i budimo tu za one u potrebi", napisali su te u svojoj objavi dali glavne informacije o najpotrebijim stvarima. Također, od danas se na adventskom štandu na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu mogu ostaviti roba ili novac za njihovu kolegicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo