DJEDU (76) IZ KOPRIVNICE OPERIRALI ZDRAVI KUK? / 'Nemam se kome požaliti, star sam i nemam novca za tužbu'

Image
Foto: Screenshot/Ilustracija

76-godišnak iz Helbina kod Koprivnice optužio je liječnike da su napravili grešku pri operaciji te mu umjesto bedrene kosti operirali kuk.

21.9.2018.
19:29
Screenshot/Ilustracija
VOYO logo

76-godišnji Franjo Dolenec iz Helbina kod Koprivnice prije sedam godina operirao je kuk, a prije tri godine počela ga je boljeti noga pa je ponovno otišao na operaciju u koprivničku bolnicu. Međutim, ništa se nije promijenilo, bolovi su i dalje bili prisutni, tako da je otišao na ponovni pregled na kojemu je ustanovljeno da mu je ozlijeđena bedrena kost, a ne kuk. Zbog toga gospodin Franjo misli da su mu operirali nešto što nije trebalo operirati, piše Podravski.hr.

Nakon operacije, noga mu je počela skretati u lijevu stranu. Nije mu ugodno ni u jednom položaju na duže vrijeme, ne može hodati, sjediti ni ležati kao prije, pa je, prema njegovim riječima, postao invalid. Noga mu je krivo zarasla i trpi konstantne bolove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne odgovara mi dugo biti niti u jednom položaju, sve me žulja i jako teško hodam. Nažalost, nisam mogao doći do nekoga kome bih se požalio, prestar sam i nemam novca da podnesem tužbu, tako da moram trpjeti", rekao je Franjo Dolenec za Podravski.

Svjesno je prihvatio rizik odlaskom na operaciju

Navodno mu je obiteljska liječnica rekla da je svjesno prihvatio rizik pri odlasku na operaciju, jer takve negativne stvari poput okretanja noge mogu se dogoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više ne znam kome da se obratim, već sam zapravo i odustao od toga, ali bolovi su ostali", požalio se Franjo.

Na pitanje Podravskog iz koprivničke Opće bolnicu nisu željeli komentirati Franjine tvrdnje, već su naveli načine na koje je moguće u standardnoj procesduri uputiti pritužbu na liječenje i brigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin se može obratiti upravi bolnice, koja će razmotriti pritužbu, a Opća bolnica, sukladno Zakonu o zaštiti podataka, kao i Uredbi o zaštiti osobnih podataka, nikakve osobne podatke ne može i ne želi iznositi u javnost", javili su iz bolnice koja je u međuvremenu ipak pozvala Franju na razgovor sa željom da ispitaju cijeli slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo