STIGAO ODGOVOR / Dječji domu u Nazorovoj ne prima staru odjeću: 'Nismo razmaženi, samo ne želimo gomilati robu'

Image
Foto: Igor Kralj/Pixsell

'Djeci u ustanovi može se osim poklona pomoći i volontiranjem, a bilo bi veoma dobro kad bi se neka od obitelji odlučila postati i udomitelj djece. I na kraju, izražavamo veliku zahvalnost svima koji žele pomoći i koji pomažu' poručila je ravnateljica doma

21.11.2023.
17:03
Igor Kralj/Pixsell
VOYO logo

Nakon što se među Zagrepčanima proširila informacija kako Dječji dom u Nazorovoj više ne prima donacije rabljene odjeće, već isključivo novu odjeću, iz doma stiže odgovor.

Ravnateljica doma Jasna Čurković Kelava objasnila je kako dom prima i staru i novu odjeću za djecu rane i predškolske dobi, ako se radi o odjeći koja je u dobrom stanju, neoštećena i uredna, no kako su stvari sa starijom djecom nešto drugačije, piše Zagreb info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Starija djeca i mladi (od 7 – 21 godinu) nekoliko puta godišnje sa odgajateljima idu u nabavu odjeće i obuće koje sami biraju i kupuju što žele i trebaju. To se financira iz proračuna Centra, odnosno Ministarstva nadležnog za socijalnu skrb.

Image
veliki apel /

Zar ovo nisu najslađe njuškice na svijetu? Možda ste baš vi njihov čovjek, Dumovec treba udomitelje

Image
veliki apel /

Zar ovo nisu najslađe njuškice na svijetu? Možda ste baš vi njihov čovjek, Dumovec treba udomitelje

"Svakako će im dobro doći i nešto poklonjene odjeće, nove ili skoro kao nove, sve ono što školarci i mladi vole nositi: dukse, trenirke, majice, traperice i sl.", kazala je Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo razmaženi, samo ne želimo gomilati odjeću preko svake mjere. Želimo da se naša djeca dobro osjećaju, da budu jednaka sa svojim vršnjacima s kojima idu u razred i da se barem po vanjskom izgledu ne razlikuju od njih", objasnila je te dodala kako dom trenutno ne oskudijeva u odjeći i obući te kako se ne žele pretrpavati.

"Djeci u ustanovi može se osim poklona pomoći i volontiranjem, a bilo bi veoma dobro kad bi se neka od obitelji odlučila postati i udomitelj djece. I na kraju, izražavamo veliku zahvalnost svima koji žele pomoći i koji pomažu" poručila je ravnateljica Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: U 1300 udomiteljskih obitelji smještano je 1900 djece: 'To nije dovoljno, više je djece od obitelji'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo