RTL-OVA HUMANITARNA AKCIJA / Dječja bolnica Kantrida treba novi aparat za anesteziju: Mali pacijenti svoj osmijeh daruju kao zahvalu

Image
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Anesteziološka oprema je dotrajala, a neophodna

24.12.2018.
16:00
Goran Kovačić/Pixsell
VOYO logo

Na Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida imaju više od 500 bolničkih prijema, 800 prijema u dnevnu bolnicu i oko 2000 ambulantnih prijema. Anesteziološka oprema je dotrajala, a neophodna. 

Dobrodošli u svijet kraljevni i malih prinčeva. U tom svijetu vladaju ljubavlju i hrabrošću. Bore se protiv neprijatelja, koji je samo trenutno oslabio njihova tijela. Jer pobijedit će uz najbolje suborce. Roditelje, liječnike i medicinske sestre s dječje onkologije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila sam ovu suknju i haljinu na Mini. A tko ti je to dao? Profesorica."

Ali potrebna im je i naša pomoć. Aparat za anesteziju kojeg imaju je dotrajao, a treba im kako bi spriječio bol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liječenje djece s malignim bolestima podrazumijeva niz agresivnih dijagnostičkih terapijskih postupaka, koje je danas mandatorno obavljati bezbolno u općoj anesteziji. Dakle, aparat za opću anesteziju, novi aparat omogućit će najsuvremeniju primjenu opće anestezije", Jelena Roganović, pročelnica Odjela hematologije i onkologije.

Pomoći će i Edvardu. Mama je s njim i dan i noć. Najbolje zna što se ovdje događa i koliko je potrebna nova oprema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ovdje već dva i pol mjeseca, 24 sata sam tu s djetetom, dobro je što su osoblje i doktori su  predivni, profesionalni, tu su u svakom trenutku. Jedini problem ovdje je oprema koja je stara, koja je dotrajala, a koja je potrebna", kaže Alisa Alić.

Pozivom na broj 060 9007 prikuplja se novac za kupnju novog aparata za anesteziju. Mališani iz Dječje bolnice Kantrida svoj najljepši osmijeh daruju kao zahvalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo