KOMAD FASADE OZLIJEDIO DJEČAKA / Zgrada s koje se odlomio pripada ministarstvu zaduženom za obnovu: Slučaju su kumovali nemar i neznanje

Image
Foto: screenshot

Obitelj ozlijeđenog dječaka pokrenut će pravnu bitku, iako kažu kako su svjesni da se od odštete neće obogatiti niti im je to namjera

30.9.2021.
22:50
screenshot
VOYO logo

Priča o odlomljenom komadu fasade sa zgrade na uglu Gundulićeve ulice i Ilice u Zagrebu, koji je prošle subote pao na glavu 16-godišnjaka i ozlijedio ga, dobila je apsurdni nastavak, piše Dnevnik.hr. Naime, zgrada je u vlasništvu države, a vlasnik joj je Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine. Isto ono koje je zaduženo za obnovu poslije potresa.

'Pitanje je što bi bilo da je na njegovom mjestu bilo neko manje dijete ili netko s manje sreće od njega", kazala je za Novu TV odvjetnica Gordana Kolar Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelj dječaka kreće u pravnu bitku

Obitelj ozlijeđenog dječaka krenut će u pravnu bitku, unaprijed svjesna da se od odštete neće obogatiti, ali to im, kažu, nije ni namjera.

"Iznosi naknada su poprilično mali i mizerni, određeni su kriterijima Vrhovnog suda i lani su nešto povišeni, ali daleko od adekvatnih odšteta. Tako da možemo reći da si u našoj državi štetnik može priuštiti štetu, a može se i priuštiti i nemar, pogotovo kad imate s druge strane državu ili grad i dok god ne počnu adekvatno odgovarati, nemar će se događati", smatra Kolar Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovom slučaju kumovali su nemar i neznanje. Ministarstvo je, naime, novcem iz europskog fonda solidarnosti odlučilo krenuti u obnovu nakon potresa. No, objavilo je natječaj koji je propao, jer nije bio u skladu s javnom nabavom, kaže se u prilogu Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo