Dječak s Downom zaglavio u krovu porečkog hotela

Slovenac Tomaž Rovšek (45) iz okolice Ljubljane i njegov sin sigurno će pamtiti ovo ljeto.

27.8.2010.
12:44
VOYO logo

Rovšek je stigao sa sinom Urbanom (14) i kćerkom Erikom (16) u srijedu oko 13 sati u Poreč. Parkirao se ispred recepcije apartmanskog naselja Bellevue u Plavoj Laguni, i sa kćerkom otišao potražiti smještaj, dok je Urban ostao spavati zaključan u automobilu. Kako pišu 24sata, usnuli dječak ubrzo se probudio, otključao auto i krenuo na 'izlet'.

Odšetao je kilometar dalje i popeo se na stepenasti krov hotela Rubin u naselju Brulo, a da ga nitko nije primijetio. Dječak se iz znatiželje uvukao u takozvani mrtvi krov, opasan prazni prostor između stropa i krovne ploče iznad restorana hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na krovu sam ugledao malu rupu kroz koju sam se uvukao. Želio sam vidjeti što je unutra. Puzao sam. Bilo je mračno i jako vruće. Uhvatio me strah, ali nisam plakao. Najednom je nešto puknulo ispod mene. Noge su mi propale i ruke su mi zapele za šipke", ispričao je nestašni dječak.

Samo nekoliko minuta poslije s restorana, s visine od gotovo pet metara, skinuo ga je zaposlenik hotela Marko Licardo, kojem su iz uprave hotela zabranili da priča o slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shvativši, pak, da mu je sin nestao iz automobila, uspaničeni otac i kći dali su se u potragu. Tražili su ga više od 40 minuta, nakon čega su alarmirali i zaposlenike hotela i policiju. Pronašli su ga u hotelu, zaglavljenog u stropu.

"Sam Bog ga je spasio. Sin mi na svu sreću nije niti ogreban. Presretan sam da su ga našli na vrijeme. Ima bujnu maštu. Kazao mi je da se na krov hotela popeo ne bi li bolje promotrio tražimo li ga. Vjerujte da ga više nikada više neću ovako ostavljati samog", kazao je Tomaž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo