KAMERE SNIMILE CIJELI DOGAĐAJ / Dječak iz Sesveta kojemu je pas odgrizao usnu preplašen je i čeka operacije: 'Bako, je li još uvijek tu?'

Voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, Tatjana Zajec, kazala je da se pas ponaša normalno i da nije agresivan

6.9.2023.
21:15
VOYO logo

Dječak iz Sesveta kojega je pas ugrizao za lice operiran je i oporavlja se u bolnici, dok psa promatraju u karanteni. Policija i dalje istražuje što se to dogodilo i natjeralo psa da petogodišnjaku odgrize usnicu, piše Danas.hr.

Vlasnik psa požalio se dječakovom djedu kako nije spavao cijelu noć zbog onoga što se dogodilo, a uplašeni dječak razgovarao je s bakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pita je li pas još tu. Rekla sam 'nije više, zlato'. Jako je uplašen", kazala je baka petogodišnjaka kojemu je pas odgrizao gornju usnu i koji se trenutno oporavlja u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Dječak će ići na još nekoliko operacija

"Doktori kažu da će trebati još par operacija jer nema gornju usnicu. Rekli su da će biti dug oporavak. Malo ga boli i to je to", otkrio je djed. Sve se dogodilo u susjedovom dvorištu gdje se dječak svakodnevno igrao sa psom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pas je ležao i dijete je skočilo na njega. On je odjednom okrenuo glavu, gricnuo ga i prestao. Sjedim u dvorištu cijelu noć. Stvarno sam tužan i teško mi je zbog svega toga. Što mogu? Ne mogu si pomoći", istakuo je vlasnik psa Tomislav Jeličić.

Image
RODITELJI U ŠOKU /

Otac dječaka kojeg je ugrizao susjedov pas: 'Nazvao me sin i rekao da brat nema pola lica'

Image
RODITELJI U ŠOKU /

Otac dječaka kojeg je ugrizao susjedov pas: 'Nazvao me sin i rekao da brat nema pola lica'

Dumovec je preuzeo psa i potvrdio da je redovno cijepljen. Voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba, Tatjana Zajec, kazala je da se pas ponaša normalno i da nije agresivan. Kod njih će biti 10 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veterinarska će inspektorica donijeti nekakvo rješenje i onda će pas vjerojatno biti proglašen opasnim i ići će dalje na školovanje i socijalizacije", dodala je Zajec.

Vlasnik neće uspavati psa

Ipak, za vlasnika Tomislava, uspavljivanje Rikija nije opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pas će ići vjerojatno u Livno jer ga neću moći držati u dvorištu radi susjeda. Neću ga dati uspavati, ne", kazao je Tomislav.

Dječakova obitelj Rikija ne želi u susjedovom dvorištu, a djed je kazao kako to nije prvi opasan pas kojeg imaju susjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imao je staforda, imao je argentinsku dogu, a sad ima i ovo. Zašto ima te pse, ja ne znam. Jednog je susjeda, kuća do mene, napao drugi pas", rekao je dječakov djed. A u Skloništu tvrde da je Riki najmanje kriv u cijeloj priči.

"Djeca uvijek moraju biti pod nadzorom roditelja. Nema uopće dalje od toga. Nijedno dijete ne bi smjelo samo odlaziti nikamo po selu, a kamoli ulaziti kod drugih obitelji tamo gdje imaju pse", kazala je Tatjana Zajec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamere su cijeli događaj snimile, a policija još uvijek utvrđuje sve okolnosti ovog nesretnog događaja.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo