novi udžbenici / Divjak: 'Učenici moraju u škole, za one koji ne dođu vrijedit će ono što i u normalnim situacijama'

Image
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Među ostalim, ministrica Divjak je rekla kako je Škola na Trećem bila najveći izazov

3.6.2020.
11:00
Sandra Simunovic/PIXSELL
VOYO logo

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je konferencija za medije na temu priprema za sljedeću školsku godinu i osvrt na kurikularnu reformu.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak predstavila je hodogram aktivnosti po pitanju reformskih razreda: novi udžbenici, novi tableti za učenike, računala za nastavnike...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BITKA ZA VLAST /

Bernardić predstavio gospodarski program Restart koalicije: 'Ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako loše!'

Image
BITKA ZA VLAST /

Bernardić predstavio gospodarski program Restart koalicije: 'Ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako loše!'

Idući tjedan bit će akcijski plan za online nastavu i za sljedeću školsku godinu, a nakon toga će biti javna rasprava. Divjak je dodala da su u tijeku edukacije kojima se učitelje usavršava za održavanje online nastave u sljedećoj godini. Školski sustav nije se mijenjao 25 godina, sve do ove školske godine. Nastavila je i da su bile brojne edukacije učitelja i profesora, a sudjelovalo je preko 45 tisuća sudionika. 

Od sljedeće školske godine jedna je novina, a to je izborna informatika od 1. do 4. razreda osnovne škole. ​"Svi izborni predmeti jednom kad se izaberu postaju obvezni. Uopće nema razloga da u istoj smjeni kad su i obvezni ne bi bili i svi izborni predmeti. Njih je malo, satnica je mala", rekla je Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica je rekla i da su se u ovoj školskoj godini opremale škole i učionice.

''Tu je ovaj element digitalne transformacije pridonio da se uspješno nosimo s nastavom na daljinu. Što se tiče plana uvođenja, važno je znati da dolazimo prema kraju školske godine u kojoj smo uveli nove kurikulume. Oni su ove godine u funkciji u prvim, petim i djelomično sedmim razredima, kao i prvim razredima srednje škole", rekla je ministrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škola na Trećem je prema Divjak bila najveći pothvat i izazov. "Svi učenici trebaju biti u školama, nema razloga da učenici budu kod kuće. Svi učenici trebaju biti u školi, a za one koji ne dođu vrijedit će regulativa kao u normalnim situacijama. Mislim da su u međuvremenu i roditelji razriješili dileme koje su imali", rekla je ministrica.

Od 2014. godine cijene školskih udžbenika su stabilne, a ove godine je  odobreno 580 novih udžbenika koji prate kurikularnu reformu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo